Arbetsterapeut till Rättspsykiatriska Regionkliniken, Växjö

Arbetsterapeut till Rättspsykiatriska Regionkliniken, Växjö

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö söker ny medarbetare. Vår klinik är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som arbetsterapeut kommer du att ingå i tvär professionellt team tillsammans med läkare, sjuksköterskor, skötare, socionomer, behandlingspedagoger, psykologer, sjukgymnaster, pedagoger mm. Du kommer att arbeta mot specifika avdelningar vilket innebär nära samverkan med avdelningspersonal. En del av arbetet består av att genomföra arbetsterapeutiska utredningar kring exempelvis om vilket stöd patienten kan vara i behov av inför utslussning. En annan del av arbetet handlar om olika interventioner, både individuella eller i grupp, vilka främjar aktivitet och delaktighet i vardagen. I dina arbetsuppgifter ingår även att handleda, planera och genomföra olika avdelningsprojekt i samråd med avdelningspersonal. Arbetsuppgifterna är omväxlande då du både har din tillhörighet i teamet samtidigt som du är en inspiratör och handleder/igångsätter avdelningspersonal i olika aktiviteter/interventioner.

Kvalifikationer
Legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet och intresse av arbetsterapeutiskt bedömnings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk vård är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som initiativkraft, ansvarstagande och problemlösningsförmåga. Du ska vara en positiv, flexibel och engagerad person. Du ska kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du ska vara duktig på att motivera patienter med psykiatrisk problematik. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret samt drogtest via vår företagshälsovård. Därför ser vi gärna att du anger ditt fullständiga personnummer i ansökan. Vi begär också utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt alkohol-och drogtest via vår företagshälsovård. Du är välkommen som nyexaminerad, det finns tre erfarna arbetsterapeuter som handleder och stöttar dig inledningsvis.

Övrigt
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden. Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029
Mer info
Kontaktperson Martin Lindgren
Telefon 0470-58 95 70
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 juli 2021 (21 dagar kvar)