Är du vår stabschef till verksamhetsområde psykiatri?

Är du vår stabschef till verksamhetsområde psykiatri?

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Nu söker vi efter en stabschef till verksamhetsområde psykiatri. Är du den relationsbyggande och kommunikativa ledare vi söker? I staben hittar du oss som arbetar med ekonomi, HR och klinikövergripande sekreterarfrågor. Det innebär bland annat att vi arbetar med uppföljningssystem, samordnar arbetet med Specialistpsykiatrins verksamhetsplan och hanterar verksamhetsfrågor som berör ekonomi och HR. Specialistpsykiatrin bedriver länsövergripande psykiatrisk vård i Kronobergs län och vänder sig till barn, unga och vuxna. Verksamheten ingår i verksamhetsområdet psykiatri och har mottagningar i Ljungby och Växjö samt en akutverksamhet i Växjö. Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare - helhet, tillit och tydlighet. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap.

Arbetsuppgifter
Som stabschef kommer du att strategiskt leda och utveckla avdelningen och dess medarbetare mot uppsatta mål. För att lyckas i rollen behöver du vara duktig på att tydliggöra mål, syfte och förväntningar, samt sprida energi, skapa stolthet och tillföra glädje i arbetsuppgifterna. Vidare har du det övergripande ansvaret för avdelningen, vilket innefattar ekonomi, arbetsmiljö och personalansvar. Du rapporterar till Specialistpsykiatrins verksamhetschef. Du främjar en kultur som stödjer Region Kronobergs värdegrund; respekt för människan. Du strävar efter ett kommunikativt ledarskap och är tillgänglig för dina medarbetare. Vi erbjuder dig: - En stor möjlighet att vara en del i utvecklingen av Specialistpsykiatrin. - Interna och externa chefsutbildningar - Ett omfattande introduktionsprogram för dig som ny chef i Region Kronoberg

Kvalifikationer
Vi söker dig som: - Har en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant - Tar fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska - Har förmåga att bygga förtroende, både internt och externt - Har förmåga att skapa strukturer och processer som säkerställer att verksamheten uppfyller sina mål - Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt - Uttrycker dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift - Har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsplaner inom Region Kronoberg och med fördel inom hälso- och sjukvård - Vana av att arbeta med Stratsys och uppföljning Det är meriterande om du: - har erfarenhet av verksamhets-, personal- och ekonomiansvar - har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation - har erfarenhet av hälso- och sjukvård Vi tillämpar personlighets- och problemlösningstest som underlag till urvalet, som tillsammans med CV avgör vilka som går vidare i processen.

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sandor Eriksson
Telefon 0470-58 67 37
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration, Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 maj 2021 (6 dagar kvar)