System & Project Manager till Outnorth

System & Project Manager till Outnorth

System & Project Manager till en av Nordens ledande nätbutik Outnorth

Outnorth är en av Skandinaviens ledande nätbutiker med produkter inom friluftsliv och outdoor. E-handelsverksamheten Outnorth har haft en succéartad utveckling och fortsätter att växa i både Sverige och internationellt.

Nu har du möjlighet att bli en del av Outnorths fortsatta framgång!

Om tjänsten
Vi söker dig som är nyfiken, prestigelös och som med sinne och engagemang vill förbättra Outnorths systemlösningar och hur vi arbetar med hanteringen av IT-system. Det innefattar allt från processoptimeringar och mindre systemjusteringar till större ändringar och utvecklingsprojekt.

Outnorth använder SAP S4/HANA som ERP/WMS lösning tillsammans med ett Autostore-automatiserat lager. Utöver SAP används Qlik Sense som analysverktyg och interna lösningar för PIM.

Outnorth genomför i nuläget ett projekt med syfte att lyfta vår e-handelsplattform till en helt ny modern MACH lösning. Vi har alltså mycket moderna och fräscha lösningar som arbetet handlar om att förvalta och vidareutveckla i takt med företagets och marknadens utveckling.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Leda IT-utveckling, som projektledare av företagets ERP-lösningar.
 • Förvaltning, som system manager av företagets ERP-lösningar.
 • Ansvara för, och driva bolagets IT förvaltningsarbete och process.
 • Driva andra utvalda projekt som projektledare.
 • Medverka och genomföra processutveckling av utvalda processområden, inkl processdokumentation.
Vi söker dig som:
 • Har en genomförd akademisk IT-utbildning eller motsvarande.
 • Har god kunskap och erfarenhet att arbeta med ERP-system.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal som skrift.
Exempel på kompetenser vi ser är extra viktiga för att lyckas i rollen är:
 • Noggrann
 • Strukturerad
 • God samarbetsförmåga
 • Ambition om att ständigt utvecklas till det bättre
Idag har Outnorth kontor i Växjö samt Göteborg, du har möjlighet att utgå från båda kontoren. Det finns dock en förväntan att du ska vistas både i Göteborg samt Växjö, därav är det viktigt att du kan resa i tjänsten 2-3 ggr i månaden. Outnorth har även sitt systerbolag Fjellsport i Sandefjord – en spännande möjlighet till bra utbyte och samarbete.

Övrig information

Start: Så snart som möjligt
Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning.
Lön: Marknadsmässig.
Placering: Göteborg (Torslanda) eller Växjö

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor kontakta henrik.palmquist@outnorth.com
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Outnorth är en av Skandinaviens ledande nätbutiker med produkter inom friluftsliv och outdoor. Outnorth strävar efter att leverera "the best of Scandinavian Outdoor" till kunder över hela världen. Vi har anor tillbaka så långt som till 1926 men namnet Outnorth lanserades så sent som i maj 2012.

Outnorth ingår tillsammans med norska Fjellsport Group AS i Outnordic Invest som är en del av Egmontkoncernen med ca 1,6 miljarder EUR i omsättning och ca 6600 medarbetare. Outnorth omsatte 705 MSEK under 2019.

Outnorth etablerades 2005 i Kalmar och har sedan några år tillbaka huvudkontor och även en fysisk butik i Växjö. E-handelsförsäljningen är primärt koncentrerad till kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Den danska mediekoncern Egmont blev 2018 majoritetsägare i Outnorth och har parallellt investerat i flera andra e-handelsbolag, bland annat Bagaren och Kocken och Jollyroom, som också har lager på Hisingen.

Läs mer om bolagen här: www.outnorth.sewww.egmont.com