Business Controller, Outnorth

Business Controller, Outnorth

Outnorth är Skandinaviens ledande e-handlare inom outdoor och marknadsför och säljer kläder, skor och utrustning för aktiviteter och träning utomhus. Vi jobbar för att få fler människor att vistas utomhus mer, oavsett tidigare erfarenhet eller ambitionsnivå, oavsett om de är ute efter en naturupplevelse eller en uteaktivitet och oavsett om det handlar om kläder och prylar eller om själva upplevelsen. Läs mer om oss på outnorth.se.

Outnorth är ett snabbväxande och dynamiskt företag på stark frammarsch och med Egmont som huvudägare fortsätter vi nu vår positiva tillväxt.

Vi finns på två orter, Växjö och Göteborg. Totalt är vi ca 140 tillsvidareanställda. Vårt lager och Own Brands är placerade i Torslanda, Göteborg. På vårt kontor i Växjö sitter inköp, marknad, kundtjänst, ekonomi samt IT. Vi har även två butiker placerade i Växjö samt Kalmar. Vi ingår tillsammans med norska Fjellsport Group samt SkittFiske i Outnordic Invest som är en del av Egmontkoncernen. Outnorth omsatte 1,1 miljarder SEK under 2021. Den danska mediekoncern Egmont blev 2018 majoritetsägare i Outnorth och har parallellt investerat i flera andra e-handelsbolag, bland annat Bagaren och Kocken och Royal Design.

Läs mer om bolagen här: www.outnorth.se www.egmont.com

Vi söker en Business Controller till Outnorth och vårt kontor i Växjö. Vi söker dig som har ett starkt driv, ett stort intresse för siffror och affärssinne. Du ingår i vårt ekonomiteam som består av 6 medarbetare och du rapporterar till CFO.

Som Controller hos oss har du en central roll i att analysera resultat genom att arbeta med prognoser samt utföra standardiserad finansiell rapportering. Du ansvarar för att bygga simulerings-, förklarings- och budgetmodeller utifrån ett antal KPI:er som sedan analyseras utifrån månads-, kvartals- och årsbasis. Baserat på den analys du tar fram förklarar du resultat utifrån prognos på olika nivåer inom verksamheten. Det innebär att du har en central roll i att utifrån data bidra med dina insikter och presentera förslag på åtgärder för att förbättra resultatet som i sin tur kan generera effektiviseringar inom verksamheten. I rollen har du dagligen kontakt med våra olika avdelningar så du bör ha en god samarbetsförmåga.

Som person är du kommunikativ, engagerad och har en stark analytisk förmåga. Du har en god samarbetsförmåga och gillar förändringar. Vidare är du prestigelös, noggrann, ansvarstagande och lösningsorienterad. Som person drivs du av att utveckla rutiner och processer för att finna effektiviseringar. Du är van att prioritera och lägger stor vikt i att hålla hög kvalitet i det du levererar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Analys och uppföljning av produktmarginal och lönsamhet
 • Hålla ihop och driva budget, prognoser och uppföljning
 • Driva/vara involverad i projekt/inititativ med syfte att förbättra lönsamhet
 • Ad-hoc analyser
 • Utveckla och uppföljning av KPI:er
 • Identifiera och driva processförbättringar
Kvalifikationer
 • Relevant högskole eller universitetsutbildning med ekonomisk inriktning
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom controlling eller liknande roll, erfarenhet inom retail och/eller e-handel meriterande.
 • Goda kunskaper i Excel, SAP och QlickSense meriterande
 • Erfarenhet av Inköp/Lager/Logistik meriterande
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
Vad vi erbjuder

På Outnorth arbetar vi för att få fler människor att komma ut i naturen och delar intresset internt för aktivitet och friluftsliv. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och är stolta partners till 1% for the Planet. Hos oss råder ett öppet klimat där det går snabbt från beslut till genomförande där vi värdesätter våra medarbetares idéer och viljan till att påverka för att utveckla organisationen.

Ansökan
 • Start: snarast möjligt med hänsyn till ev uppsägningstid
 • Omfattning: heltid (kontorstid, hybrid med möjlighet att arbeta hemma någon dag i veckan)
 • Placering: Deltavägen, Växjö
 • Vi tar ej emot ansökan via mail
Vi ser fram emot din ansökan, välkommen till oss!
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 dec 2022 (14 dagar kvar)