Affärsinriktad Processutvecklare

Affärsinriktad Processutvecklare

Outnorth är en av Skandinaviens ledande nätbutiker med produkter inom friluftsliv och outdoor. Outnorth strävar efter att leverera "the best of Scandinavian Outdoor" till kunder över hela världen. Vi har anor tillbaka så långt som till 1926 men namnet Outnorth lanserades så sent som i maj 2012. Outnorth ingår tillsammans med norska Fjellsport Group AS i Outnordic Invest som är en del av Egmontkoncernen med ca 1,6 miljarder EUR i omsättning och ca 6600 medarbetare. Outnorth beräknas omsätta 680 MSEK under 2019.

Om oss

Outnorth är ett snabbväxande och dynamiskt företag på stark frammarsch på den Europeiska online-marknaden. Med Egmont som majoritetsägare fortsätter vi nu vår positiva tillväxt, den digitala utvecklingen är oerhört viktig för oss och vi är beroende av smarta och konkurrenskraftiga system-lösningar. Vi söker nu en Affärsinriktad Processutvecklare med driv och vilja att växa tillsammans med oss i en spännande bransch.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Växjö. Du tillhör IT-teamet och rapporterar till IT Manager.

Dina arbetsuppgifter

Som Affärsinriktad Processutvecklare hos oss blir din huvudsakliga uppgift att säkerställa processerna i affärssystemet, att de som helhet fungerar effektivt och ändamålsenligt. Du skapar transparens av inköpsflödena kopplat till verksamhetens finansiella flöden genom digital utveckling och uppföljning. All data ska lyftas och digitaliseras för att få till en så effektiv och träffsäker inköpsprocess som möjligt och i slutändan effektivisera varuflödet. Redovisningsprocessen ska i takt med tillväxt anpassas så att effektivitet och kontroll kan säkerställas.

Vi kommer inom en inte alltför lång framtid uppgradera/byta vårt nuvarande affärssystem. En viktig del av ditt arbete ligger i att kartlägga processerna vi har idag, ta fram förslag på effektiva förändringar samt vara med och leda arbetet i övergången till uppgraderat system och arbetssätt. I dessa projekt jobbar du nära både systemleverantörer och dina kolleger som jobbar i systemet, främst inköps- och ekonomiteamen. Du behöver kunna uppfatta behoven, skapa ändamålsenliga lösningar samt motivera och visa hur dina kolleger på bästa sätt kan använda sig av dem. Du behöver även kunna förstå kopplingarna mot lagersystemet för att optimera flödena.

Vi arbetar med Microsoft NAV, NYCE logic, Qlikview, Power BI och all kunskap inom detta värderas högt. På webbsidan arbetar vi i en egenutvecklad plattform. Kommunikationen går huvudsakligen via XML och web services.

Din profil

För att bli framgångsrik i rollen som Affärsinriktad Processutvecklare hos oss bör du trivas med att arbeta i ett proaktivt företag med tydligt affärsfokus, snabb tillväxt och tidvis mycket högt tempo. Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför verksamhetens skiftande behov, och att du triggas av utmaningen i att bygga upp välfungerande processer och rutiner. Du har förmåga att analysera taktiskt, ta ett steg tillbaka och se helheten samt identifiera flaskhalsar. Du behöver ha viss förståelse för IT-system och hur de interagerar i varandra vad gäller processflöden, hur de hänger ihop och hur olika processflöden påverkar varandra. Det är dessutom en stor fördel om du har erfarenhet av att jobba med många transaktioner och stora volymer i finansiella flöden. Du är lösningsorienterad, och du har alltid affären och kunden i fokus. Du drivs av att jobba mål- och resultatorienterat och att utvecklas i ditt arbete. Du är bra på att kommunicera, fungerar väl i grupp och gillar att samarbeta och bygga förtroendefulla relationer.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har:
  • Akademisk utbildning inom systemvetenskap, processvetenskap eller ekonomi, alternativt några års erfarenhet av liknande tjänst
  • Med fördel erfarenhet av inköp/ekonomi
  • Goda systemkunskaper samt gärna erfarenhet av Navision och/eller SAP
  • e-handelserfarenhet är meriterande
Outnorth erbjuder dig i denna tjänst en central roll där du får vara med och utveckla en av organisationens viktigaste avdelningar. Hos oss råder ett öppet klimat där det går snabbt från beslut till genomförande och där vi värdesätter våra medarbetares idéer och viljan till att påverka för att utveckla organisationen. Välkommen med din ansökan!

Din ansökan

Sista ansökningsdatum är den 27:e oktober 2019, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval. Tjänsten rör en direktanställning hos Outnorth som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Emma Hördegård på telefonnummer 0470-32 38 39.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av OnePartner Group
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se