Samordnare/metodstödjare till Källreda Psykiatriboende

Samordnare/metodstödjare till Källreda Psykiatriboende

Nu söker vi på Källreda en samordnare som har en kombinerad och spännande roll. Du kommer ha en central och mycket viktig roll på Källreda. Vi driver Källreda på entreprenad åt Växjö kommun. Ansök senast 6 augusti.

Om Källreda

Källreda är ett särskilt boende med inriktning psykiatri. Det finns plats för 18 boenden. Vi har både permanenta och korttidsplatser. Boendet är lugnt och naturskönt beläget i Källreda, utanför Växjö i Rottne. Vi har totalt ca 20 anställda, där vårdpersonalen i huvudsak är boendestödjare med undersköterska utbildning. Vi har egen sjuksköterska, arbetsterapeut och tillgång till sjukgymnast. Vi har eget kök och kock. Som stöd har du som verksamhetschef även en samordnare som sköter schemaplanering och daglig drift. Hämta gärna inspiration från enhetssidorna på www.nytida.se]

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap. Det här finns hos oss:
  • Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga chefer
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar.

Om rollen

Som samordnare jobbar du både i verksamheten och administrativt. Det innebär att du är dina kollegors förebild och via ditt starka engagemang, skapar du varje dag ett gott arbetsklimat i gruppen. Tillsammans arbetar ni med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik för våra boenden. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till ett meningsfullt liv. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Du stöttar dessutom dina kollegor i metodarbetet och är delaktig i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten i enlighet med Nytidas pedagogiska ramverk. Du är även ett stöd till verksamhetschefen när det gäller daglig planering och schema/bemanning. Din närmaste chef är verksamhetschefen.

Det är självklart att du som samordnare lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande. Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss. Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

I omvårdnadsarbetet utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt.

Din erfarenhet och kunskap

Du har relevant utbildning inom omsorg och har arbetat några år inom verksamhetsområdet och har god kännedom om målgruppen. Du är van vid att dokumentera, upprätta genomförande planer och andra typer av pedagogiska handlingsplaner och riskanalyser. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande.

Som person är du självständig, prestigelös och samarbetsvillig. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för vårdtagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor. Du är tydlig till din personlighet och tycker om att få personer runt dig att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Det är meriterade att ha erfarenhet från schemaläggning och bemanningsoptimering.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 2021-09-15 eller efter överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2021-08-06

För mer information kontakta: Regionchef Jessika Svedberg, mail: jessika.svedberg@nytida.se, tfn: 0723-869911 (semester v.29-31, under den tiden maila vid frågor/kontakt).

Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 aug 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se