Arbetsuppgifter
MUCF söker en ekonomicontroller till enheten för verksamhetsstöd, en enhet med femton medarbetare inklusive kanslichef. Vårt uppdrag är att ge stöd till den övriga verksamheten inom kommunikation, ekonomi, it och informationshantering och vi arbetar med styrande och stödjande processer för hela myndigheten.

Anställningen innehåller både strategiska och operativa delar. Du får en varierad, självständig och utvecklande roll där det finns goda möjligheter att påverka ekonomifunktionens arbete.

Tillsammans med myndighetens chefer och andra medarbetare med budgetansvar tar du fram underlag för budget och du gör kontinuerliga uppföljningar under året. En viktig del i det strategiska arbetet är att ansvara för ekonomiska utredningar, analyser och prognoser där du är drivande och proaktiv i din roll. Du är också ansvarig för årsredovisningens finansiella delar.

Du arbetar med uppföljning och förbättring av ekonomiadministrativa rutiner och processer. I din roll ingår också att följa upp nationella och internationella projekt, rekvirera medel till de uppdrag myndigheten får från regeringen eller EU- kommissionen och ta fram ekonomiska underlag inför rapportering av olika regeringsuppdrag.

Du ingår i ett ekonomiteam, som består av ekonomicontrollern och en ekonomihandläggare, vilket innebär att din anställning som ekonomicontroller omfattar hela ekonomiprocessen. Därför är det viktigt att du har ett helhetsperspektiv men också ett öga för detaljer och att du kan balansera mellan dessa.

MUCF är helkund hos Statens servicecenter och du är myndighetens kontaktperson. Statens servicecenter sköter ekonomiska avstämningar, upprättande av bokslut och rapporteringar till statsredovisningssystemet Hermes. Du lägger stor vikt vid att säkerställa och kvalitetssäkra mot olika underlag så att slutprodukter blir korrekta.

Kvalifikationer
Du har en relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning/erfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig. Du har haft motsvarande anställning och ansvar några i år, gärna inom offentlig sektor. Du är väl insatt i bokslutsprocessens olika delar och vad som krävs i den finansiella delen av en myndighets årsredovisning.

Du har goda kunskaper om redovisningssystemet Agresso eller av annat motsvarande ekonomiadministrativt system. Mycket goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel, är ett krav. Du kan uttrycka dig väl både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper
Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt. Därför är det viktigt att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du har en god pedagogisk förmåga att förklara och göra dig förstådd, både hos din egen men också andra professioner. Samtidigt kan du också arbeta självständigt och driva frågor från start till mål. Du är analytisk och har en god förmåga att organisera, prioritera och strukturera ditt arbete.

Övrigt
MUCF har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Som kandidat ansvarar du för att de lämnade uppgifterna är sanningsenliga och korrekta samt att de lämnas till MUCF senast 24.00 sista ansökningsdagen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Kenneth Condrup
Telefon 010-160 10 07
Område Växjö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.mucf.se/
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är ungas villkor och civilsamhällets förutsättningar i fokus. Här växer kunskap fram som beslutsfattare använder när de prioriterar insatser för unga och för civilsamhället. Vi sprider kunskapen i mötet med människor, på såväl nationell som europeisk nivå. Vi fördelar också statsbidrag som ger små och stora organisationer möjlighet att växa och utvecklas. Internationella bidrag ger unga möjlighet att arbeta som volontär, studera eller praktisera i ett annat europeiskt land.

Vi är en av Sveriges hbtq-strategiska myndigheter och arbetar aktivt med jämställdhetsintegrering. Vi har ett normkritiskt perspektiv och bedriver ett arbete för att motverka diskriminering bland unga.