Veg Tech söker en Business Controller

Veg Tech söker en Business Controller

Veg Tech i Vislanda söker en Business Controller
I rollen som Business Controller på Veg Tech i Vislanda kommer du bidra med ekonomiska analyser i syfte om att effektivisera och utveckla affärsenheten. Du kommer dagligen att samarbeta nära VD, försäljnings-, produktions- och entreprenadchef och du ingår även i affärsenhetens ledningsgrupp. Veg Tech ingår i Nordic Waterproofing som är noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen.

Hos Veg Tech får du arbeta i ett företag som är marknadsledande inom grön infrastruktur och en av Skandinaviens största producenter av växter för gröna tak och naturlig dagvattenhantering i urbana miljöer.

Dina arbetsuppgifter
Som Business Controller på Veg Tech erbjuder vi dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med vegetation och teknik i framkant. I rollen kommer din främsta arbetsuppgift vara att analysera och kritiskt granska affärsenhetens resultat- och balansräkningsutveckling genom att jämföra mot tidigare år och budget.

Tjänsten som Business Controller inkluderar även arbetsuppgifter så som:
 • Ansvara för utformning, styrning, kvalitetssäkring och sammanställning avseende budget, prognoser och affärsplaner inom affärsområdet
 • Upprätta ekonomiska delar av månadsrapporter och andra begärda ekonomirapporter
 • Rapportera affärsenhetens resultat, budget och prognos till koncernen
 • Skapa förutsättningar för en enkel och förståelig verksamhetsstyrning samt utveckla och förbättra styrparametrar
 • Delta i gemensamma processer samt förbättringsprojekt tillsammans med kollegor inom Veg Tech
 • Tillsammans med bolagets redovisningsavdelning säkerställa korrekt underlag till månadsboksluten för affärsenheten
 • Analysera och kritiskt granska investeringsansökningar samt verka för förbättring av investeringsunderlag
 • Delta i och driva projektarbete
Du ingår som en av sex medlemmar i ledningsgruppen för Veg Tech där gemensamma företagsstrategier, processer och aktiviteter utförs. Veg Tech har säljbolag i Danmark och Norge, dit tjänsteresor förekommer. Vi ser gärna att du som söker har B-körkort.

Din profil
Du som söker har en högskole- eller universitetsexamen i ekonomi. Du har goda kunskaper inom redovisning och grundläggande kunskaper inom IT med avseende på affärssystem, BI-verktyg och databashantering samt är en mycket van användare av Excel. Vi ser att du har erfarenhet inom business controlling, meriterande är det om du arbetat inom industri eller producerande verksamhet.

För att trivas i rollen ser vi att du är ansvarstagande, pedagogisk och affärsmässig. Du brinner för att analysera siffror och gör det på ett engagerat arbetssätt. Vidare har du enkelt för att kommunicera och samarbeta samt är prestigelös. Du talar och skriver obehindrat på Svenska och Engelska. Tyska är meriterande för tjänsten.

Övrig information om tjänsten
 • Placeringsort: Vislanda
 • Start: vid överenskommelse
 • Arbetstid: Heltid, måndag-fredag, dagtid
 • Lön: Individuell lönesättning
Veg Tech har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna rekryteringsprocess. Har du frågor angående tjänsten så kontakta gärna ansvarig rekryterare på Maxkompetens, Lisa Andersson på tel: 0470- 78 80 51.

Urval och intervjuer kommer ske löpande i denna process så ansök gärna på www.maxkompetens.se redan idag!

Om Veg Tech
I över 30 år har vi på Veg Tech odlat och utvecklat olika system för att skapa gröna miljöer i hela Norden.

Vi har ett brett sortiment med allt från plantor och fröer till prefabricerade vegetationsmattor. Veg Tech erbjuder även kompletta systemlösningar för tak- och fasadvegetation, gröna innergårdar, erosionsskydd och vattenrening. Vårt växtmaterial har svensk proveniens. Den största delen av produktionen sker i egna odlingar i Småland. Vi samarbetar också med ett antal externa leverantörer som tillhandahåller oss med högklassiga produkter.

Huvudkontoret är placerat i Vislanda, omsätter ca 140 Mkr med dotterbolag i våra nordiska grannländer. Vi är idag internt 45 medarbetare. Säljkontor finns även i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Oslo och i Köpenhamn. Sedan juli 2018 ingår Veg Tech i koncernen Nordic Waterproofing.

Om Maxkompetens
Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 7 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 400 anställda.

Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta till vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar.

Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt!

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 feb 2020 (19 dagar kvar)