Account manager till Emballator Växjöplast AB

Account manager till Emballator Växjöplast AB

Account Manager till Emballator Växjöplast AB
Emballator Växjöplast AB ingår i Emballatorgruppen som även har verksamheter i Ljungby, Mellerud, Ulricehamn, Hjo, Åstorp, Nybro, Vittsjö, Tammerfors i Finland samt Bradford i Storbritannien. Vi utvecklar, tillverkar och säljer formsprutade förslutningar inom segmenten livsmedel, drycker, kemiteknik, kroppsvård och läkemedel till ledande varumärken runt om i hela världen. Vi har en omsättning på ca 140 MSEK och är idag ca 60 anställda som tillsammans producerar dygnet runt alla dagar i veckan. Läs gärna mer på www.emballator.com

Dina arbetsuppgifter
Som Account Manager är ditt huvudsakliga ansvar att skapa affärer utifrån kundens behov, och agera som deras samarbetspartner i utvecklingen av deras gemensamma affär. Du är länken mellan kunden och den interna organisationen och du ansvarar för hela affärsprocessen från första dialog till slutförhandling och kontraktsskrivning.

I din vardag jobbar du med nya tekniska lösningar och metoder i nära samarbete med utvecklingsavdelningen och produktion för att skapa ett så stort kundvärde som möjligt. Arbetsuppgifterna kommer konkret att innehålla framtagning av offertunderlag, hantera produktionstekniska frågor ur ett kundperspektiv, kalkylering och uppföljning. Utöver det förväntas du systematiskt kartlägga marknadsandelar och försäljningspotential inom ditt segment. Du ansvarar för att driva utvecklingen av ditt segment och verkar som projektledare i framtagandet av nya produkter.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av teknisk försäljning B2B, med dokumenterat goda resultat. Du är genuint intresserad av teknisk problemlösning och du har ett tekniskt kunnande. Som person har du en stark inre motor och drivs av att bygga långsiktiga och lönsamma affärsrelationer.

Du är kommunikativ, innovativ och starkt utvecklingsorienterad med förmåga att identifiera sammanhang ur ett övergripande perspektiv. Du är en sann lagspelare som uppskattar att jobba tillsammans med dina kolleger mot gemensamma mål, och du har förmågan att skapa förtroende och bygga relationer i alla led.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har:
  • Erfarenhet av teknisk försäljning, inkl. nykundsbearbetning B2B
  • Erfarenhet av beräkning och kalkylering
  • Avslutad gymnasieutbildning, gärna med teknisk eller ekonomisk inriktning
  • God engelska och svenska i tal och skrift
  • Med fördel erfarenhet av förpackningsbranschen eller kunskap kring plasttillverkning
  • Med fördel erfarenhet av projektledning
Detta kan vi erbjuda dig:
  • Ett företag och en miljö med fokus på kundvärdet, där du som säljare har en hel organisation som stöttar dig i ditt arbete med att utveckla affären
  • En koncern med ett tryggt ägarskap i fjärde generationen som brinner för Emballator
  • En spännande resa med oss där du får stor frihet att vara med och driva utvecklingen framåt
Övrig information

Start: Enligt överenskommelse.

Arbetstid: Dagtid, heltid

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsort: Växjö

Emballator har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna rekryteringsprocess. Har du frågor så kontakta gärna Jens Petersson (försäljningschef på Emballator) på tel: 0706-722021 alternativt ansvarig rekryterare på Maxkompetens, Lisa Andersson på tel: 076 618 79 40.

Urval och intervjuer kommer ske löpande i denna process så ansök gärna på www.maxkompetens.se redan idag!

Om Oss
Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 7 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 400 anställda.

Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta till vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar.

Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt!

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (10 dagar kvar)