Arbetsuppgifter
Vi söker en till två kommunikatörer som tillsammans med oss och genom kloka och välavvägda kommunikationsinsatser vill göra nytta för Sveriges unga och för civilsamhället. Din närmsta arbetsgrupp är myndighetens kommunikationsteam som idag består av fem personer med en samlad kompetens inom medieproduktion, grafisk produktion, strategisk kommunikation, digital kommunikation och press/media. Tillsammans och var för sig stöttar vi myndighetens avdelningar med kommunikationslösningar i såväl stora som små, långsiktiga och kortsiktiga uppdrag.

Vi har ett gemensamt ansvar att värdera, skapa och publicera innehåll för våra externa och interna kommunikationskanaler-, forum- och nätverk. Vi förutsätter därför att du är en bra skribent som kan anpassa svåra och långa texter och budskap till olika målgrupper, kanaler och format. Vi tar också för givet att du har förmåga och vilja att röra dig mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter samt att inget uppdrag är för stort eller för litet.

Sedan flyttlasset gick från Stockholm till Växjö, februari 2019, har vi arbetat mycket med att bygga upp en helt ny kommunikationsfunktion med nya arbetssätt, processer och verktyg. Vi har kommit en bit på väg, men har behov av att bli fler som kan och vill bidra till en fortsatt utveckling. Tillsammans vill vi att vår kommunikation ska inspirera till och främja att myndighetens kunskap, verktyg och bidrag omsätts i beslut, aktiviteter och handling och förbättringar i människors vardag. På vilket sätt kan din kompetens och du som person bidra till det?

PS. Nämnde vi vår studio, fullt utrustad för att skapa, redigera, klippa och livesända olika medieproduktioner och digitala möten? Inte. Vi har det.

Förutom de ovan beskrivna arbetsuppgifter ser vi gärna att du har kompetens inom webb, grafisk formgivning och layout eller mediaproduktion.

Vi ser gärna att du är eller har varit aktiv inom en organisation i civilsamhället. Det är också meriterande om du har kunskap, erfarenhet eller nätverk från ett nationellt perspektiv.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha:
  • akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • 3-5 års erfarenhet inom yrket
  • utvecklade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift och kunna målgruppsanpassa texter i olika kanaler
  • erfarenhet av digitala publiceringsverktyg för webb och sociala medier
  • erfarenhet av enkel filmproduktion till exempel med mobilen samt filmredigering
  • goda kunskaper i Office-paketet
  • erfarenhet av att arbeta i InDesign och Photoshop
Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att du har en god kommunikativ förmåga, är en driven skribent som tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta och arbeta mot deadlines är viktiga egenskaper för att lyckas i anställningen. Du är en engagerad och prestigelös kommunikatör som ständigt vill lära nytt och utveckla dina kompetenser. Som person är du nyfiken, handlingskraftig och initiativrik. Du är bra på att prioritera och trivs med att arbeta operativt och verksamhetsnära. Du har en positiv grundinställning, är lyhörd för din omvärld och genuint intresserad av samhällsfrågor.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas i normalfallet.

Ansökan
Ansök senast: 2020-12-02

Referensnummer: 1699/20

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Kenneth Condrup
Kanslichef
010-160 10 07

Erik Elheim
HR
010-160 10 21

Facklig företrädare
Victoria Carlsson Wahlgren
SACO
010-160 10 00

Jorge Maria Londoño
ST
010-160 10 00

Övrigt
MUCF har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Som kandidat ansvarar du för att de lämnade uppgifterna är sanningsenliga och korrekta samt att de lämnas till MUCF senast 24.00 sista ansökningsdagen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Erik Elheim
Telefon 010-160 10 21
Område Växjö
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.mucf.se/om-oss
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) är en statlig myndighet som tar fram och sprider kunskap om ungas levnadsvillkor och civilsamhällets villkor. Vi fördelar också statsbidrag till organisationer och projekt. En del av vår verksamhet är internationell – vi är utsedda att vara nationellt programkontor för Erasmus+ Ungdom och Europeiska Solidaritetskåren.

En stor del av vår verksamhet innebär att vi stödjer, samordnar och samverkar med kommuner, regioner, myndigheter och givetvis unga och civilsamhället. Vår kunskap bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut som leder till förbättringar i människors vardag.

Vi är en av Sveriges hbtq-strategiska myndigheter och arbetar aktivt med jämställdhetsintegrering. Vi har ett normkritiskt perspektiv och bedriver ett arbete för att motverka diskriminering bland unga.

Vi erbjuder en modern arbetsplats med viktiga uppdrag som engagerar oss och våra målgrupper. Här får du stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och som person tillsammans med dina kollegor som du hittar såväl på kontoret i Växjö som i övriga Europa.