Internationell handläggare

Internationell handläggare

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar handläggning av bidragsansökningar och redovisningar från organisationer och kommuner inom ramen för EU-programmen Erasmus+ Ung och Aktiv samt Europeiska Solidaritetskåren. Handläggningen sker i samarbete med kollegor på avdelningen. I arbetet ingår att ha kontakter per telefon och mail med ansökare och aktörer som är intresserade av våra bidrag samt att göra projektbesök hos redan beviljade projekt. Handläggaren kommer också att medverka i informationsspridning och erfarenhetsutbyten, samt i avdelningens utvecklings-, uppföljnings-, analys-, och rapporteringsarbete.

Omvärldsbevakning av relevant område samt remissvar är andra arbetsuppgifter som kan förekomma. Resor förekommer, både i Sverige och inom EU. Delar av anställningen kan komma att bestå av administrativt stöd till avdelningen.

Kvalifikationer
Du har en relevant universitet- eller högskoleutbildning (gärna juridisk eller samhällsvetenskaplig) eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha relevant arbetslivserfarenhet under minst två år i form av arbete på myndighet med handläggning av ärenden eller på en organisation som söker/mottager bidrag från det offentliga. Du ska ha ett dokumenterat internationellt intresse och gärna kunskap om internationellt arbete samt EU:s och Sveriges ungdoms- och civilsamhällespolitik. För den här anställningen letar vi efter dig som förstår värdet av utlandserfarenheter, genom eget resande eller genom engagemang i civilsamhällets organisationer. Det är därför ett krav att du har minst tre månaders sammanlagd utlandserfarenhet. Vi söker dig som redan har erfarenhet av att arbeta med EU-programmen, helst på ett nationellt programkontor, annars på en organisation som arbetat med programmen som bidragsmottagare.

Du ska kunna bemöta olika målgrupper på ett bra sätt utifrån målgruppens förutsättningar och behov. Det gör du genom god samarbetsförmåga och ett relationsskapande samt nätverkande arbetssätt. Du är strukturerad och flexibel i ditt arbete och kan följa processer och rutinbeskrivningar. Du har god pedagogisk förmåga och kan förklara komplicerade processer för målgruppen i både stora och små sammanhang.

Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och i skrift på svenska och engelska. Du har även goda kunskaper i Officepaketet och är van vid att sätta dig in i olika datasystem.

Meriterande erfarenheter och kunskaper
Det är meriterande om du själv har ett eller flera Youthpass från projekt inom ramen för EU:s ungdomssektor. Meriterande är också om du själv har jobbat direkt med ungdomar som anställd eller ideellt.

Vi ser gärna att du har övriga språkkunskaper och därför kan bidra med det till hela avdelningen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Regelbunden närvaro på kontoret i Växjö kan krävas.

Tidsbegränsad till: 2021-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-09

Referensnummer: 0569/21

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Ellen Gosdoum
Avdelningschef
010-160 10 81
ellen.gosdoum@mucf.se

Facklig företrädare

Jorge Maria Londoño
ST
010-160 10 00

Victoria Carlsson Wahlgren
SACO
010-160 10 00

Övrigt
MUCF har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Som kandidat ansvarar du för att de lämnade uppgifterna är sanningsenliga och korrekta samt att de lämnas till MUCF senast 24.00 sista ansökningsdagen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ellen Gosdoum Avdelningschef
Telefon 010-160 10 81
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.mucf.se
Sista ansökningsdag 21 juni 2021 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om arbetsgivaren På Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är ungas villkor och civilsamhällets förutsättningar i fokus. Här växer kunskap fram som beslutsfattare använder när de prioriterar insatser för unga och för civilsamhället. Vi sprider kunskapen i mötet med människor, på såväl nationell som europeisk nivå. Vi fördelar också statsbidrag som ger små och stora organisationer möjlighet att växa och utvecklas. Internationella bidrag ger unga möjlighet att arbeta som volontär, studera eller praktisera i ett annat europeiskt land. Vi är en av Sveriges hbtq-strategiska myndigheter och arbetar aktivt med jämställdhetsintegrering. Vi har ett normkritiskt perspektiv och bedriver ett arbete för att motverka diskriminering bland unga.