Arbetsuppgifter
Juristen ska stödja arbetet med den juridiska kontrollen av de bidragssökande föreningarna på avdelningen för statsbidrag samt avdelningen för internationellt samarbete. Juristen ska bistå handläggarna i hanteringen av olika juridiska verksamhetsfrågor på avdelningarna. Juristen ska ha en helhetssyn på avdelningens verksamhet och ska kunna se vilka behov det finns så väl internt som externt för att avdelningens arbete ska fortlöpa effektivt och i samarbete med civilsamhället.

En stor del av anställningen innebär att vara stöd till handläggare i juridiska frågor rörande bidragshantering och frågor kopplade till ideella föreningar. Det innebär bland annat ett ansvar är att ta fram ställningstaganden och riktlinjer som tydliggör handläggningsprocessen ur ett juridiskt perspektiv. Det innebär också att det är av stor betydelse att medverka på möten som stöd i juridiska frågor och att vara den samverkande kraften i juridiska frågor gentemot andra bidragsgivande myndigheter.

I arbetet ingår att tillsammans med avdelningschef arbeta fram och kontinuerligt utveckla en plan för hur avdelningarna ska arbeta med kontroller av bidragssökande föreningar, t.ex. demokratisk uppbyggnad, efterlevnad av demokratiska idéer osv. Att utveckla och strukturera avdelningarnas rättsliga vägledning inom bidragsprocessen är också viktiga uppgifter.

Arbetet innebär också att revidera och utreda oegentlighetsärenden som kräver en utökad juridisk kontroll. Att medverka vid fördjupade kontroller och att delta vid uppföljning av oegentligheter efter tagna beslut förekommer också.

För att löpande förbättra och utveckla våra arbetssätt är det viktigt att arbeta med omvärldsbevakning och att söka ingå i nätverk som arbetar för motverka oegentligheter.

Avdelningsjuristen kan vid behov komma att vara behjälplig vid andra avdelningar.

Kvalifikationer
Arbetet på bidragsavdelningarna hos MUCF är varierande och spännande och kräver ett stort samhällsintresse eftersom vårt arbete ständigt påverkas av omvärlden. Den som söker behöver vara flexibel och beredd på att snabbt skifta fokus om verksamheten kräver det. Arbetet hos oss ställer stora krav på att arbeta självständigt men i tät dialog och samråd med sin närmaste arbetsgrupp. Du ska kunna samarbeta bra med kollegor och externa aktörer. Huvuddelen av ditt arbete kommer att ske på avdelningen för statsbidrag men du kommer också att vara behjälplig i juridiska frågor för den internationella avdelningen när det behövs.

Du ska kunna planera och strukturera ditt eget arbete ut efter ett givet mål och driva dina egna processer inom ramen för ditt uppdrag. MUCF är en liten myndighet där man själv måste vara engagerad i att arbeta fram rutiner och processer för att möta de utmaningar och behov som uppstår.

Du ska även självständigt kunna söka den information du behöver för att kunna hantera arbetsuppgifter med kontroller eller granskning av föreningars ekonomi. I första hand söker vi dig som arbetat med juridik inom ideella föreningar och statlig bidragshantering och där till har ett brinnande intresse för civilsamhället och tillika en förståelse för densamma.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Placeringsort för anställningen är i första hand Växjö men annan placeringsort är också möjlig. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas i normalfallet.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-14

Referensnummer: 0560/21

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Marie Pettersson Hallberg
Avdelningschef
010-160 10 63

Ellen Gosdoum
Avdelningschef
010-160 10 81
ellen.gosdoum@mucf.se

Facklig företrädare

Jorge Maria Londoño
ST
010-160 10 00

Victoria Carlsson Wahlgren
SACO
010-160 10 00

Övrigt
MUCF har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Som kandidat ansvarar du för att de lämnade uppgifterna är sanningsenliga och korrekta samt att de lämnas till MUCF senast 24.00 sista ansökningsdagen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Marie Pettersson Hallberg Avdelningschef
Telefon 010-160 10 63
Område Växjö
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.mucf.se/
Sista ansökningsdag 15 maj 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete. På Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är ungas villkor och civilsamhällets förutsättningar i fokus. Här växer kunskap fram som beslutsfattare använder när de prioriterar insatser för unga och för civilsamhället. Vi sprider kunskapen i mötet med människor, på såväl nationell som europeisk nivå. Vi fördelar också statsbidrag som ger små och stora organisationer möjlighet att växa och utvecklas. Internationella bidrag ger kommuner och organisationer möjlighet att arbeta praktiskt med ungdomspolitik på lokal, regional, nationell och europeisk nivå och ger unga möjlighet att tillbringa upp till ett år utomlands som volontär.
Vi erbjuder en modern arbetsplats med viktiga uppdrag som engagerar oss och våra målgrupper. Här får du stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och som person tillsammans med dina kollegor som du hittar såväl på kontoret i Växjö som i övriga Europa.

Vi är en av Sveriges hbtq-strategiska myndigheter och arbetar aktivt med jämställdhetsintegrering. Vi har ett normkritiskt perspektiv och bedriver ett arbete för att motverka diskriminering bland unga.

Placering kommer att vara på avdelningen för statsbidrag. Avdelningen för statsbidrag har som uppdrag att fördela nationella statsbidrag. Det är ett högt tempo i verksamheten med många skiftande och varierande arbetsuppgifter. Du som avdelningsjurist behöver vara flexibel och beredd på att snabbt skifta fokus om verksamheten kräver det. Arbetet på avdelningen för statsbidrag på MUCF är omväxlande och spännande och kräver ett stort samhällsintresse eftersom vårt arbete ständigt påverkas av omvärlden och det politiska klimatet. Vårt uppdrag sker i dialog med civilsamhället.