Lärare till vår utbildning till anläggningsförare på ME-skolan i Ingelstad

Lärare till vår utbildning till anläggningsförare på ME-skolan i Ingelstad

Vi är inne i en expansiv fas inom ME-skolan och just nu söker vi lärare till vårt utbildningscenter i Ingelstad utanför Växjö!

Arbetsuppgifter

Som maskinlärare kommer du att vara en del av den dagliga verksamheten på ME-skolan i Ingelstad, där vi bedriver utbildning på uppdrag av Ingelstads Naturbruksskola. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att utifrån dina kunskaper och erfarenheter kring arbete med maskin och/eller anläggningsarbete, undervisa gymnasie- och komvuxelever. Arbetet består av både praktiska och teoretiska moment samt en viss del dokumentation.

Vi har tagit fram ett helt nytt läromedel som du, i samarbete med dina kollegor, utgår ifrån. Detta tillsammans med ett teoretiskt material och en praktisk övningsbank, utgör grunden i vårt pedagogiska koncept.
Våra elever arbetar i projekt som de planerar, genomför och utvärderar tillsammans med sina klasskamrater. Målet är att skapa autentiska arbetssituationer som speglar verkligheten inom vår bransch.

Det är meriterande om du har lärarbehörighet, men inget krav. Vi erbjuder all vår personal förmånliga villkor i samband med fortbildning, vilket gör att du efterhand kan läsa in en yrkeslärarexamen. Du kommer att ingå i ett arbetslag som ser fram emot att få in en ny kollega till vår expansiva utbildningsverksamhet!

Vi söker dig som
  • Har bred erfarenhet av anläggningsmaskiner och arbeten inom mark och anläggning.
  • Är intresserad av att jobba i en verksamhet bland ungdomar och vuxna.
  • Är ihärdig och brinner för att vara med och bidra till utveckling
  • Är lyhörd, ödmjuk och har en vilja att utvecklas
  • Är en utpräglad lagspelare som uppskattar och ser nyttan av att tillhöra ett arbetslag

Tjänsten passar dig som är trygg som person, tydlig och intresserad av att utveckla framtidens maskinförare.

Det är
meriterande
  • Om du har lärarbehörighet eller haft uppdrag som lärare/instruktör tidigare
  • Om du har erfarenhet av att ha handlett blivande maskinförare, till exempel genom att ha jobbat med lärlingar eller APL-elever
Sök tjänsten redan idag då den kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut!
Mer info
Kontaktperson Olof Jacobsson
Telefon 019-19 57 53
Email Mejla Olof Jacobsson
Område Växjö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.meskolan.se
Sista ansökningsdag 10 juni 2021 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ME-skolan

ME-skolan AB är ett dotterbolag till bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna, som ingår i SvensktNäringsliv.
Organisationen har ca. 4000 medlemsföretag i branschen och sysselsätter drygt 22 000 medarbetare. Vi utbildar med fokus på högsta tänkbara kvalité för att gymnasie och vuxenelever som går utbildningen ska ha en så hög anställningsbarhet som möjligt efter avslutat utbildning. Vi har i dagsläget 9 utbildningscenter/skolor runtom i landet och siktar på att bli några ytterligare under de närmaste åren. Vi har all den senaste tekniken på plats på våra skolor för att tillgodose branschens behov av kunnade.