Lärare i SFI

Lärare i SFI

Forma din framtida karriär och gör skillnad på Lernia!

Det är inte bara möjligheten att utvecklas inom ett av Sveriges ledande kunskapsföretag som gör att medarbetare söker sig till oss. Visst har vi attraktiva karriärvägar och utvecklar hela tiden nya, spännande tjänster. Men hos Lernia bidrar du också till att skapa ett samhälle där människor kan försörja sig själva och känna sig behövda och företag kan växa och blomstra.

Allting hänger ihop. Utbildning, tillväxt, ett fungerande näringsliv och offentlig sektor, integration, möjligheten att försörja sig, möjligheten att få jobb efter en uppsägning, rätt kompetens på rätt plats. Möjligheten att växa, som individ eller som organisation.

Vi på Lernia är med och skapar ett hållbart samhälle på ett 100-tal orter i Sverige. Det är vårt uppdrag. Så visst är det meningsfullt att få arbeta på ett ställe som gör så stor skillnad? Välkommen att forma framtiden med oss!

Arbetsuppgifter

Lernia Utbildning i Växjö söker nu en lärare i SFI för vuxna som vill vara med och göra skillnad! Vi söker dig som har vilja och förmåga att arbeta med människor och som trivs med att arbeta i ett team av medarbetare.

Lernia Utbildning erbjuder utbildnings- och matchningstjänster till individer via arbetsförmedlingar, kommuner och myndigheter. Vi arbetar med uppdrag som innebär en yrkes- och kompetensinventering av arbetssökande med målet att de ska få ett arbete, praktikplats eller studier. Våra uppdrag riktar sig dels till nyanlända och dels till långtidsarbetslösa.

Vi söker dig med både språkkompetens och energi till vår verksamhet i Växjö! Våra studerande efterfrågar intensiv och effektiv undervisning som leder till god kommunikativ kompetens i svenska. Dina arbetsuppgifter blir att planera, genomföra och följa upp SFI-undervisningen.

Du kommer att få träffa elever från många olika kulturer och faser i livet. Arbetet innebär även viss administration och annat kontorsarbete.

Formell kompetens

Du som söker tjänsten har lärarexamen och minst 30 hp (20 p) i svenska som andraspråk.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet och utbildning samt intresse för vuxnas lärande. Vi värdesätter interkulturell kompetens. Meriterande för tjänsten är även tidigare erfarenhet av coachning och utbildningsverksamhet.

Att du har god datorvana är en förutsättning då delar av kommunikationen med eleverna sker via en Lärportal på internet.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, där rätt inställning är av avgörande betydelse. Det är viktigt att du verkligen brinner för att eleverna ska lyckas och få ut mesta möjliga av sin tid hos Lernia. Du ska se möjligheter, har mycket god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagande som person. Vi ser gärna att du är utåtriktad, kreativ och lösningsfokuserad. Du ska arbeta för att skapa trivsel och gemenskap och kommer att fungera som mentor för våra elever.

Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med elever, kollegor och chef är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med samarbete. Du känner dig bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala plattformar. Som person har du även förmåga och vilja att utveckla människor och tillämpa olika pedagogiska metoder. Du är duktig på att samarbeta men även att ta egna beslut samt skapa och vårda kundrelationer.

Eftersom eleverna har ett individuellt studieupplägg och varierande behov ska du kunna arbeta självständigt och med stor flexibilitet.

Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar.

Anställningsform/Omfattning/Tjänstgöringsort

Tillsvidareanställning med tillämpad provanställning med placering i Växjö.

Tillträdesdag

Snarast enligt överenskommelse.

Information

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta verksamhetschef Maria Passert; Tel: 073-092 27 04 eller mail: maria.passert@lernia.se

Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök omgående. Du är varmt välkommen med din ansökan till ett arbete och kunskapsföretag, där du har chans till en karriärutveckling tillsammans med våra övriga entusiastiska medarbetare.

Besök gärna www.lernia.se.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Lernia får vi människor, företag och organisationer att utvecklas och växa - tillsammans formar vi framtiden! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig kontaktperson som står i annonsen.