El & automationsingenjör till Gyptech

El & automationsingenjör till Gyptech

Gyptech AB ingår i en stabil internationell koncern vars storlek möjliggör för oss att växa och arbeta långsiktigt globalt. Som samarbetspartner till våra kunder tar vi ett helhetsansvar från offert till utbildning av driftspersonal.

Nyligen skrev vi på vår största order någonsin och vi möter fortsatt exceptionell stor efterfrågan på marknaden vilket innebär att vi behöver utöka vår verksamhet med nya kompetenser.

Vi söker nu en erfaren el & automationsingenjör till vårt kompetenta team i Växjö!

Dina arbetsuppgifter

Som el & automationsingenjör jobbar du i nära samarbete med dina kolleger i process-, konstruktions-, och el-avdelningen både i Sverige och internationellt inom Gyptech-koncernen. Tillsammans med konstruktion och andra berörda avdelningar deltar du vid planeringsmöten avseende projektomfång, kostnader och tidsplanering för projekten. Som el & automationsingenjör är det din uppgift att designa och utveckla apparatskåp samt utreda och analysera kundkrav och tekniska specifikationer för att säkerställa att slutkundens behov möts. En viktig del av ditt uppdrag blir slutligen att ansvara för installation på kundens anläggning samt felsökning, driftsättning och underhåll för system på fältet.

Tjänsten innehåller en hel del internationella resor då dina uppdrag på regelbunden basis sker på plats hos våra kunder. Just nu har vi större projekt i USA, Taiwan, Nya Zeeland, Mexiko, Frankrike och Norge.

Tjänsten är tillsvidare med placering på Gyptech AB:s huvudkontor i centrala Växjö.

Dina ansvarsområden som systemingenjör
 • Designa och implementera PLC-baserade kontrollsystem för industriell utrustning
 • Konfigurera PLC hårdvara och program (Ladder, structured text, function blocks)
 • Programmera i PLC
 • Programmera HMI
 • Ta fram motor- & instrumentlistor (elrumskonstruktion, lastberäkningar, elritningar, detaljerade elberäkningar etc)
 • Göra el-scheman och P&ID-diagram
Din profil

För att bli framgångsrik hos oss bör du trivas med att arbeta i en innovativ miljö med tydligt affärsfokus. Du behöver vara lyhörd för kundens behov, serviceminded och lösningsorienterad med god analysförmåga. Du har ett övergripande synsätt men kan med lätthet identifiera avgörande detaljer, och du jobbar effektivt och självständigt för att nå dina deadlines.

Som person är du intresserad av din omgivning och trivs med att jobba tillsammans med dina kolleger mot gemensamma mål. Du är en omtänksam och prestigelös lagspelare och kommunicerar på ett tydligt och strukturerat sätt.

Gyptech är en snabbrörlig och platt organisation med korta beslutsvägar vilket innebär att dina insatser ger stor effekt direkt, och du har goda möjligheter att påverka både din och vår utveckling framåt. Vi erbjuder dig en trivsam arbetsplats där du blir en del av ett gott gäng som gillar att ha kul på jobbet.

För att vara aktuell för tjänsten har du
 • Högskoleexamen eller motsvarande med relevant inriktning
 • Några års erfarenhet av liknande uppdrag inom processindustri
 • Erfarenhet av något av följande; Rockwell (ControlLogix, RSLinx, FTView), Siemens (Step7 v5.5, TIA Portal, WinCC), Schneider, Invensys Wonderware/Archestra, GE iFix, Ignition
 • Erfarenhet av EPLAN (version 2.0 eller högre) och/eller AutoCAD Electrical
 • Mycket god engelska i tal och skrift
Ansökan

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då löpande urval och tillsättning av tjänsten tillämpas. Detta är en direktanställning hos Gyptech som valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på 0470-32 38 39 eller emma.hordegard@onepartnergroup.se
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gyptech är en global koncern med huvudsäte i Kanada som utvecklar, bygger och driftsätter kompletta anläggningar för tillverkning av gipsskivor. Gyptech AB med huvudkontor i Växjö grundades 2000 och ingår sedan 2001 som dotterbolag i Gyptech-gruppen. Företaget äger ett starkt varumärke och en unik produkt vilket gett oss en världsledande ställning inom vårt område. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen. Varje dag tillverkas ca 4 miljoner kvm gipsskivor i maskiner som Gyptech byggt.