Verktygsmakare

Verktygsmakare

Vi söker en verktygsmakare till komponentfabriken i Växjö med uppgiften att underhålla samt ta fram olika typer av verktyg till våra maskiner. Vi använder oss av olika bearbetningsmaskiner, både styrda och manuella men även en del handarbete, tex slipning. Till en del maskiner på företaget har vi robotceller med ABB/Yaskawa robotar. I fabriken finns totalt ca 180 personer som arbetar med att tillverka lyftkomponenter i stål till kunder runt om i världen.

Om tjänsten

Verktygsavdelningen är ett nav i verksamheten och är inblandade i de flesta avdelningars behov av verktyg. Man arbetar med reparation/underhåll av befintliga verktyg men även nyframtagande av fixturer, smidesverktyg, provdragningsutrustning osv, vilket gör arbetet mkt omväxlande.

Bland arbetsuppgifterna finns bla operatörsarbete i CNC-styrda maskiner, svetsning, trådgnistning, sänkgnistning, samt större bäddfräsar.

Produktkvalitet är en av företagets hörnstenar och en mycket viktig del i tillverkningen.

Kvalifikationer

Du är en erfaren verktygsmakare som tycker att det är stimulerande att arbeta med problemlösning och verktygsframtagning. Du behöver ha kunskaper inom programmering och edge-cam. Du uppskattar att ha många bollar i luften och värdesätter ett självständigt arbete.

Det förekommer både dagtid och skiftarbete. Det är önskvärt att du har truck och traverskort, och kunskaper inom robot och/eller svetsning är också ett välkommet plus.

Är detta något för dig?

Kontakta gärna produktionschef Per Lundkvist, tfn 0470-75 75 30, för att få mer information om tjänsten. Om du har frågor kring rekryteringen kan du kontakta personalchef Tove Westerberg, tfn 0470-75 75 33. Facklig kontaktperson är Carolina Pettersson, IF Metall, tfn 0470-757543.

Du är välkommen med din ansökan till jobb@gunneboindustries.com.

Vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt, dock senast den 20 september.
Mer info
Kontaktperson Per Lundkvist
Telefon 0470-75 75 30
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.gunnebo.se
Sista ansökningsdag 20 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gunnebo Industrier är ett internationellt företag som är verksamt över hela världen.

Vi är marknadsledande inom flera områden inom lyft- och materialhantering, med tillverkning av produkter såsom kranblock, linskivor, kätting & lyftkomponenter, schacklar och surrningsprodukter. Gunnebo Industrier har sitt huvudkontor i Sverige, tillverkningsenheter i Sverige, Norge samt USA och egna försäljningsbolag i tio länder. Utöver detta har vi distributörer i mer än 50 länder, vilket gör våra produkter tillgängliga i alla delar av världen.

Kvalitet och innovation har varit grunden för Gunnebo Industries i mer än 250 år och tillsammans med vårt starka varumärke och drivna medarbetare utvecklar vi produkter som möter framtidens krav.