Key Account Manager

Key Account Manager

Vi stärker nu vårt internationella marknadsgrepp med en erfaren:
Key Account Manager

Ditt uppdrag
Vi är ett företag i stark tillväxt och förändring, ditt uppdrag som KAM blir främst att driva försäljning och marknadsföring, dvs att lägga stort fokus på att bearbeta nya marknader och kunder, främst utanför Norden men geografin kan anpassas efter ditt intresse och bakgrund.

Vi arbetar med tre säljkanaler; via distributör, OEM försäljning eller direktmarknad. Med hjälp av strategiskt och långsiktigt tänk identifierar du nya affärsmöjligheter och tar ansvar för hela försäljningsprocessen från idéstadiet till implementering av affären. Du har ett nära samarbete med dina kolleger i marknadsteamet som består av marknadssupport, tekniskt systemstöd, service och eftermarknad.

Din placering är på Fogmakers huvudkontor i Växjö och tjänsten innebär ca 30% resor. Övrigt arbete kan till viss del skötas på distans, men för att du ska bli en del av vår fina gemenskap och det interna samarbetet bör du kunna ta dig till kollegerna på kontoret minst ett par dagar i veckan i snitt.

Vem är Du?
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av fältsälj B2B, gärna från fordons- eller maskinbranschen, och du har ett genuint intresse för branschen i allmänhet och teknik i synnerhet. Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför marknadens signaler. Du har god erfarenhet av internationell förhandling samt av att arbeta i affärssystem. Du har dessutom förmåga att anpassa din kommunikation till olika nivåer hos kunderna då du möter olika intressenter beroende på kundstruktur.

Du behöver vara affärsmässig och målinriktad, och du är van vid att arbeta långsiktigt med både längre och kortare säljcykler. Självklart är du självgående och ambitiös med en stark vilja att utvecklas och du drivs av att nå ambitiösa mål.

För att bli framgångsrik i rollen som KAM hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus, där du får stort ansvar och goda möjligheter att utvecklas och växa med oss.

Vi ser att du pratar och skriver svenska flytande samt klarar professionell kommunikation på engelska. Eftergymnasial utbildning inom teknik, sälj eller projektledning ser vi som meriterande.

Låter det intressant?
Vill Du veta mer – hör gärna av dig till mig, Lars Alrutz, Försäljnings- och Marknadschef. Du når mig lättast på mobilen: 072-701 00 04.

Din ansökan skickar du senast 2021-12-15 in till vår HR-chef birgitta.mattsson@fogmaker.com

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp för utannonserad tjänst!
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fogmaker.com
Sista ansökningsdag 15 dec 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fogmaker International AB är ett expansivt entreprenörsbolag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi är globalt etablerade och marknadsledande i Europa. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen. Fogmaker utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem för motorrum som med vattendimma under högt tryck både kyler och kväver branden. Inom segmentet buss är vi marknadsledande i Europa, Mellanöstern och Australien. Våra produkter exporteras till OEM-kunder eller återförsäljare runt om i världen.

Sedan starten 1995 har vi installerat över 200 000 system i mer än 50 länder. Fogmakers system finns också bland annat i skogsmaskiner, flygplatsmaskiner, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

KOMPETENS, ENGAGEMANG och INTEGRITET är de unika värdeord som präglar hela vår verksamhet och som styr hur vi jobbar och tar beslut. De ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla.

Fogmaker erbjuder en stimulerande och positiv miljö där vi alla jobbar tillsammans över gränserna för att utveckla, producera, sälja och leverera det våra kunder efterfrågar. Med flera år av stark tillväxt bakom oss och en plan för fortsatt tillväxt behöver vi nya drivna, kunniga och ambitiösa medarbetare.