Utbildningsbefäl till kalmar-kronobergsgruppen (krag)

Utbildningsbefäl till kalmar-kronobergsgruppen (krag)

Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka och ytövervaka. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige.

Utbildningsgruppen KRAG i Växjö har till uppgift att utbilda, organisera och administrera hemvärnets två bataljoner i Kalmar- och Kronobergs län. Utbildningsgruppen har därutöver att stödja verksamheten för frivilliga försvarsorganisationerna i båda länen samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt. KRAG är en av två utbildningsgrupper som är underställda Chefen för Marinbasen i dess verksamhet. Utbildningsgruppen kommer under 2018 och 2019 att omsätta viss personal som går i ålderspension.

Arbetsuppgifter:
KRAG stödjer hemvärnspersonalen och frivilligorganisationerna med utbildning inom området "förbandsutbildning skarp ammunition -FUSA" vid bataljon. Deltaga vid utbildning och kurser som leds av KRAG. Kunna utveckla förbandens taktik och stridsteknik, samt stödja Hv-förbanden vid Krigsförbandsövning (KFÖ), Särskild Övning Förband (SÖF) och GU-NY.

Kvalifikationer:
 • Genomförd och godkänd officersutbildning / specialistofficersutbildning alt reservofficersutbildning.
 • Godkänd säkerhetsprövning mot säkerhetsklass 3.
 • Befäst duglighet FUSA grupp/pluton.
 • Goda kunskaper i att utbilda inom FM förekommande vapensystem.
 • Goda IT-kunskaper.
 • Kunskaper i PRIO.
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Övningsledare understödsvapen (KSP58/88, Grg m fl.)
 • Stabs och sb-utbildad.
 • Motorbefäl/instruktör (PB8/tgb11-20/lbil.
 • Prick-, skarpskytteutbildad.
 • Kunskaper om Hemvärnet och Frivilligorganisationerna.
 • Körkort/Förarbevis CE, D, PB 8, bandvagn.
 • C-körkort.
Personliga egenskaper:
 • Du ska ha en hög arbetskapacitet och vara stresstålig.
 • Du ska vara utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor i olika nivåer.
 • Du ska vara en problemlösare med stor initiativförmåga som snabbt kan omsätta teori till praktik.
 • Du ska kunna jobba, vid förekommande tillfällen, kvällstid och helger.
 • Du ska ha god förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra.
Kontaktpersoner:
HR-generalist Ewa Remskog, tfn 0455-866 68,
Vid specifika frågor kring tjänsten kontakta C KRAG övlt P-E Laksjö, tfn 070-6187541.

Övrigt:
Arbetsort: Växjö/Räppe.

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Mikael Danielsson,
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson,
SEKO, Jan-Anders Nilsson,
SACO, Lisbeth Landin,
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000.

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-30.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 juni (11 dagar kvar)