Efter snart fyra år, går vår befintliga Ekonomichef, i samband med flytt till annan ort, vidare i karriären. Vi har haft fyra helt fantastiska år tillsammans och under våren 2019 är han redo att med trygg hand, lämna över till en erfaren Ekonomichef som känner sig manad att bli en del av Empleos fortsatta tillväxtresa!

Sedan starten 2015 har Empleo byggt upp ett starkt huvudkontor i Växjö och etablerat ett nytt kontor per år, Ljungby 2017 och Vetlanda 2018, något vi är mycket stolta över. Vi går nu in i ytterligare en spännande fas där vi planerar för en nyetablering i början av 2019 och i samband med denna, även anställa flera kollegor.

Idag omsätter koncernen 45 MSEK, är 12 internt anställda och har ca. 200 anställda konsulter i Kronobergs och Jönköpings län. I koncernen finns många ambassadörer som är och har varit med och bidragit till Empleos tillväxt och gör vår fortsatta tillväxtresa möjlig. Skulle du vilja bli vår nya kollega - Vi sitter i ljusa och härliga lokaler, mitt i centrala Växjö!

Som Ekonomichef på Empleo är du en del av ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Du har ett nära samarbete med kollegorna på respektive kontor och personalansvar, för i dagsläget en Ekonomiassistent. Hos Empleo värnar vi om det goda samarbetet kontoren emellan och ser gärna att vår Ekonomichef är resbar minst ett par gånger i månaden.

Arbetsuppgifterna kommer i första hand att ligga på en mer strategisk nivå med stöttning i den operativa verksamheten. Du kommer att ha huvudansvar för:
  • Månatliga bokslut, årsbokslut, årsredovisning och deklarationer
  • Prognos- och budgetarbete
  • Månadsrapportering samt internfakturering mellan koncernens bolag
  • Stötta organisationen samt leda och utveckla ekonomi- och lönsamhetsfrågor
  • Att kontinuerligt utveckla ekonomiska rutiner och processer
  • Ledningsgruppsarbete
  • Leda, stötta och utveckla ekonomiassistenten i dennes vardagliga arbete
  • Vara kreativ och drivande i interna projekt, kopplat till ekonomifunktionen
  • Ta fram kalkyler och underlag vid större investeringar
  • Övergripande ansvar för samtliga löner i koncernen
Vi ger dig en unik möjlighet att vara med och påverka din professionella och personliga utveckling och delvis ditt arbetsinnehåll. Är du intresserad av att bli en del av Empleos fortsatta tillväxtresa? Då bör du ansöka redan idag!

Din profil

Du som antar denna utmaning innehar en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna mot redovisning eller verksamhetsstyrning. Utöver din utbildning innehar du minst fem års praktisk erfarenhet som redovisningsekonom, affärscontroller eller ekonomiansvarig, med fördel på koncernnivå. Du har ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och trivs med att arbeta med koncernens övergripande mål och strategier. Hos oss får du möjlighet att arbeta verksamhetsnära och framåtriktat, något som även ligger dig extra varmt om hjärtat.

Som person är du är en duktig ledare med förmåga att entusiasmera och engagera människor i din omgivning. Då vi befinner oss i stark tillväxt, ser vi gärna att även du trivs i en förändringsbenägen och expansiv arbetsmiljö. Att gå till jobbet skall kännas spännande, utmanande och roligt och därför är du, precis som övriga internt anställda, en varm och omtänksam kollega som värnar om den goda trivseln på din arbetsplats.

Du är van att ha många interna och externa kontakter med såväl kunder som leverantörer och myndigheter, där din pedagogiska och trygga personlighet kommer väl till pass. Du är en duktig användare av Excel samt har du goda kunskaper i ekonomisystem, med fördel VISMA och/eller Fortnox, alternativt motsvarande ekonomi- och/eller lönesystem.

Hos oss är kommunikation och trivsel extra viktigt då vi alla är goda lagspelare som gillar att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och är måna om att du ska få rätt förutsättning att komma in i rollen och få möjlighet att utvecklas. Gillar du att utmana och att utmanas? Då kanske det är just dig vi söker. Ta gärna kontakt med oss för att berätta mer om vem du är!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med önskat tillträde senast mars 2019. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi rekryterar löpande! Du ansöker direkt på www.empleo.se

Uppstart: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ort/Placering: Växjö.

Omfattning: Heltid, deltid går att diskutera.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökningstid: Senast 31 januari.
Mer info
Kontaktperson Rebecca Moberg
Telefon 0470730191
Område Växjö
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Empleo bemanning och rekrytering är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med kontor i Växjö, Ljungby och Vetlanda. Hos Empleo är du som konsult vår främsta tillgång. Därför lägger vi stor vikt vid att du ska kunna utvecklas och må bra. Det är självklart för oss att ge dig de rätta verktygen för att du ska kunna utföra dina arbetsuppgifter med högsta kvalitet. Av samma anledning följer vi upp och ser till så att allt fungerar som det ska på din arbetsplats. Med bättre bemanning menar vi bättre för våra kunder - och för dig som anställd. Vi är öppna och genuina som för oss alla skapar framgång!