Utvecklingsingenjörer till Dasa

Utvecklingsingenjörer till Dasa

Dasa Control Systems är ett väletablerat företag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi ingår i en stabil koncern vars storlek möjliggör för oss att växa globalt och arbeta långsiktigt. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen.

Vi söker nu Utvecklingsingenjörer med kapacitet och vilja att vara med på vår spännande tillväxtresa. Är du en utåtriktad tekniker med erfarenhet av applikationsutveckling, tekniskt säljstöd och kundsupport? Då vill vi höra mer från dig!

Dina arbetsuppgifter

Vid applikationsutveckling på Dasa är du med från idé till driftsättning och uppföljning hos slutkund, du är alltså delaktig i hela kedjan. Ditt uppdrag hos oss blir att på ett innovativt och kvalitetsmedvetet sätt stödja befintliga och nya kunder med robusta, användarvänliga och effektiva maskinsystem samt uppkopplade tjänster inom Tunga Fordon.

En viktig del av ditt arbete ligger i att ha en effektiv kommunikation med såväl externa kunder som internt för att säkerställa tillämpningen av våra produkter och tjänster. I team med våra säljare och övriga utvecklare arbetar du direkt med våra kunder och hjälper dem att utveckla sin konkurrenskraft med hjälp av våra innovativa lösningar, där vi hela tiden tillämpar sofistikerad teknik i kombination med ett affärsmässigt tänk för kundens bästa.

Tjänsten är tillsvidare med placering på Dasas huvudkontor i Växjö.

Hos oss får du möjlighet att arbeta och utvecklas inom följande områden;
 • Skriva och designa styrsystemkod och designa HMI för Tunga Fordon / Mobila Arbetsmaskiner i konkreta kunduppdrag.
 • Definiera och dimensionera kompletta applikationer där hård- och mjukvara integreras till färdiga systemlösningar för respektive kund.
 • Delta i driftsättningar och utbildning hos kund.
 • Delta i konstruktionsgenomgångar, riskanalyser, FMEA och arbete med funktionssäkerhet
 • Stötta Dasas säljare i tekniska frågor vid kundbesök, mässor och andra kundaktiviteter.
 • Tjänsten innebär att uppdrag under vissa perioder sker på annan ort än placeringsorten, vilket inkluderar internationella resor
Din profil

För att bli framgångsrik i den här rollen hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus. Du behöver vara lyhörd för kundens behov, utvecklingsdriven och lösningsorienterad, och du är van vid att arbeta kvalitativt och långsiktigt med eget ansvar att driva dina arbetsuppgifter i mål. Du har ett genuint intresse för tillämpad styr- och kommunikationsteknik för mobila arbetsmaskiner samt har en god förmåga att kommunicera på ett lättförståeligt och strukturerat sätt.

Som person är du intresserad av din omgivning och trivs med att jobba tillsammans med dina kolleger mot gemensamma mål, och du har god förmåga att bygga förtroendefulla relationer.

På Dasa jobbar vi i tvärfunktionella team och tillämpar agil utveckling. Då vi har en snabbrörlig och platt organisation med korta beslutsvägar ger dina insatser stor effekt direkt, och du har goda möjligheter att påverka både din och vår utveckling framåt.

För att vara aktuell för tjänsten har du
 • God erfarenhet av styrsystem och fordonsteknik för tunga fordon.
  • Programmering i IEC 61131-baserade språk (PLC), C/C++, Visual Studio, Qt
  • Olika protokoll för fordonskommunikation, såsom CAN, J1939 eller CANopen


 • God erfarenhet av utveckling och support av tekniska system/applikationer/produkter

 • Intresse av kundnära samarbeten

 • Förmåga att obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska både i tal och skrift
Ansökan

Sista ansökningsdatum är den 31:a januari 2021, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då löpande urval och tillsättning av tjänsten tillämpas. Detta är en direktanställning hos Dasa som valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på 0470-32 38 39 eller emma.hordegard@onepartnergroup.se
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dasa Control Systems AB startades 1989 och har idag 30 anställda. Vi är specialiserade på intelligenta styr- och informationssystem för tunga fordon, främst inom skog, entreprenad och materialhantering. Utveckling, produktion och försäljning styrs från huvudkontoret i Växjö och systemlösningar från Dasa levereras till kunder i hela världen. Vi skapar optimala lösningar för våra kunder då vi utvecklar såväl hårdvara som mjukvara och tar ansvar för det totala systemets funktionalitet i maskinen. Sedan 2012 ingår Dasa Control Systems i Indutrade-gruppen. Läs gärna mer på www.dasa.se samt www.indutrade.se