Senior Embedded Software Engineer / teknisk projektledning till Micropower

Senior Embedded Software Engineer / teknisk projektledning till Micropower

Vill du vara med och utveckla nästa generations batteriladdarlösningar inom högspända system? Arbetar du som Embedded Engineer och vill ta ett nästa steg i karriären och vara drivande i teknisk projektledning? Hos Micropower blir du del av ett spännande företag i teknologins framkant med möjligheten att jobba med ett drivet gäng i en entreprenöriell miljö.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Micropower.

Om företagetMicropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt huvudkontor i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning på 750 MSEK och ett kraftfullt team på 350 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen och under 2021 rekrytera ytterligare 70 nya medarbetare till koncernen. Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.

Nu söker Micropower en Senior Embedded Software Engineer. Det är en helt ny tjänst, med placering i Växjö, med spännande utmaningar. En anställning hos Micropower ger dig som anställd alla fördelar med att arbeta i en stimulerande och entreprenöriell miljö med framåtanda kombinerat med en stabil grund i en väletablerad bolagsgrupp.

ArbetsuppgifterI rollen som Embedded Engineer / mjukvaruutvecklare har du en viktig del i utvecklingen av framtidens batteriladdare. Du har en varierad roll där du dels utvecklar en embeddedmjukvara för batteriladdare utifrån givna standards och kundspecifika krav och dels är delprojektledare. Du ansvarar för att samordna gruppen och leda projektet med att genomföra tydliga arkitekturspecifikationer. Detta innebär att du ansvarar för arkitekturen i projekten som sedan rapporteras till huvudprojektledaren. Ditt arbete innefattar ett ansvar för uppbyggnad, funktionalitet samt kravnedbrytning på mjukvaran. Du genomför riskanalyser samt leder arbetet med externa konsulter. Du arbetar huvudsakligen med programmering i C i system där grunden är ett system med CAN kommunikation. Vidare har du ett nära samarbete med dina kollegor som är seniora utvecklare där ni tillsammans tar er an kundspecifika krav och önskemål.

Formella krav
  • Universitetsutbildning inom relevant område
  • Några års arbetslivserfarenhet inom relevant område / inbyggda system
  • Goda kunskaper och ett genuint intresse för inbyggda system
  • Goda kunskaper i C, alternativt C++
  • Kunskaper i CAN bus och CAN open
  • Obehindrad svenska och engelska i såväl tal som skrift
Vi tror att du som söker motiveras av att agera problemlösande och du har intresset samt förmågan att fördjupa dig i komplexa problem. Som person är du nyfiken och motiveras av att sätta igång och driva projekt framåt. Du bidrar med idéer och nya perspektiv och har ett intresse för att lära dig nya saker och att testa på nya tillvägagångssätt. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team, varför det är viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra. Du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta. Slutligen så tror vi att du trivs i en varierad vardag och att du har förmågan att snabbt kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt i arbetet.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Växjö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: embedded software engineer, embedded engineer, inbyggda system, systemutvecklare, mjukvaruutvecklare, C, C++, CAN kommunikation, CAN bus, CAN open, produktutveckling, batteriladdare, projekt, projektledare, projektledning, kund, IT, heltid, rekrytering, Micropower, Växjö
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!