Säljledare till division Industri hos Ahlsell - Sydost

Säljledare till division Industri hos Ahlsell - Sydost

Vill du vara med och leda och driva försäljningen i en av Sveriges största grossister inom industrisektorn? Ahlsell expanderar division Industri och behöver en Säljledare till distriktet sydost.

Ahlsells unika kunderbjudande ger professionella användare tillgång till ett omfattande utbud av produkter och relaterade tjänster inom vatten & avlopp, värme & sanitet, ventilation, isolering, el, kyl, bygg, verktyg samt förnödenheter och personlig skyddsutrustning. Med drygt 5000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Som säljledare hos oss på Ahlsell utvecklar du försäljning och människor genom att involvera, lyssna, visa förtroende, ge utmaningar, bekräftelse och feedback. Du skapar en lång- och en kortsiktig plan som du driver med stort affärsfokus, förståelse och uthållighet. Du fattar beslut som stödjer företagets vision och mål.

Du leder, fördelar och utvecklar det dagliga arbetet utifrån affärsplan, säkerställer att aktivitetsplaner skapas och efterföljs så att övergripande affärs- och aktivitetsmål uppnås. Du leder och coachar ditt säljteam och tillsammans utvecklar ni löpande samarbetet med övriga segment.

Som Säljledare för distriktet har du också en egen säljroll för några få välrenommerade kunder inom ditt segment där du driver affärer för ”One Ahlsell”. Vi ser helst att du utgår ifrån vårt kontor och vår site i Växjö och du rapporterar direkt till försäljningschefen.

VI ERBJUDER:
  • En attraktiv anställning och en nyckelroll i vår säljorganisation
  • En gedigen introduktion, sociala, kompetenta kollegor och ett stimulerande jobb
  • Personlig utveckling i en stabil koncern där vi också satsar på våra anställda
  • En kompetenspräglad, fartfylld, kul och utvecklande arbetsmiljö
OM DIG - ERFARENHETER & EGENSKAPER
Du drivs av att se människor växa och har även ett eget starkt driv. Du delar vår filosofi om att medarbetare som trivs på sin arbetsplats, skapar nöjda kunder och är en förutsättning för att nå arbetsmålen. Du är handlingskraftig och jobbar effektivt. Ditt förtroendeingivande sätt gör att du snabbt förstår medarbetarens såväl som kundernas utmaningar.

Du har en bakgrund från B2B-försäljning samt en god ekonomisk förståelse. Du har ett par års erfarenhet av ledarskap och är en relationsskapande lagspelare. Vidare ser vi även att du kommer från industrisektorn eller har förståelse kring grossistverksamhetens affärslogik. Framförallt delar du Ahlsells värderingar: Ansvar, öppenhet och enkelhet.

Krav i korthet:
  • Fem års försäljningserfarenhet från B2B inom industri eller i snarlik affär
  • Ett par års erfarenhet av ledarskap
  • Konsultativ i behovsinventering och att driva team och försäljning strukturerat framåt
  • Handlingskraftig och effektiv med god ekonomisk förståelse
Meriterande
  • Bakgrund från industrisektorn
  • Förståelse kring grossistverksamhetens affärslogik
ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Rekryteringskonsult Theresia Årestad. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta henne på tel: 0766 - 20 29 28 eller theresia.arestad@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (10 dagar kvar)