Företagsrådgivare inom bransch och arbetsgivarfrågor till maskinentrepenörerna

Företagsrådgivare inom bransch och arbetsgivarfrågor till maskinentrepenörerna

Vill du arbeta brett med bransch- och arbetsgivarfrågor i en expansiv branschorganisation? Som företagsrådgivare hos Maskinentreprenörerna får du alla möjligheter att växa och på sikt kommer du vägleda branschorganisationens medlemmar i komplexa bransch/arbetsrättsliga frågor. Värderar du dessutom täta samarbeten med kompetenta kollegor och ständig kompetensutveckling är detta rollen för dig.

Information om uppdraget

Maskinentreprenörerna söker nu en företagsrådgivare till ett av deras regionkontor som är placerat i Växjö. Maskinentreprenörerna är ett bransch- och arbetsgivarförbund för entreprenadmaskinsföretag och de arbetar idag med cirka 4000 medlemsföretag i olika storlekar. Deras uppgift är att hjälpa medlemsföretagen med bransch - och arbetsgivarfrågor och de tillhandahåller även råd och stöd i olika företagsfrågor.

Som företagsrådgivare kommer du in i en bred roll som kommer att vidareutvecklas i takt med att du sätter dig in i branschen. Du kommer genom en gedigen introduktion gradvis utvecklas mot att ta större ansvar i rådgivningen inom bransch/arbetsgivarfrågor för Maskinentreprenörernas medlemmar. Medlemmarna är ofta mindre maskinentreprenadföretag som behöver stöd vid exempelvis anställningar, uppsägningar och lönefrågor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Maskinentreprenörerna.

Arbetsuppgifter

Som företagsrådgivare kommer de huvudsakliga arbetsuppgifterna innebära att biträda medlemsföretagen vid lokala förhandlingar, ge råd- och anvisningar i alla förekommande bransch- och arbetsgivarfrågor inklusive frågor om arbetsmiljö och branschens utbildningar och regelverk. Du kommer också att arbeta med att informera om branscherna samt biträda medlemsföretagen vid tvistelösning i enklare ärenden och entreprenadsrättsliga frågor. Du har ett nära samarbete med dina kollegor runt om i Sverige där ni utbyter kunskaper och erfarenheter dagligen.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra rådgivning inom bransch, arbetsgivarfrågor och yrkesutbildningar.
 • Delta vid förhandlingar och på sikt hålla i dessa själv.
 • Representera Maskinentreprenörerna och värva nya medlemmar genom att delta vid mässor, event och via telefon.
Tjänsten passar dig som trivs i en bred roll och har ett stort intresse för att vidareutvecklas inom arbetsrätt och bransch/arbetsgivarfrågor. För dig som söker en långsiktig arbetsplats är Maskinentreprenörerna en arbetsplats där många trivs och stannar i många år, då samarbetena är goda, arbetsuppgifterna utvecklande och möjligheterna till fortbildning stora.

Vi söker dig som
 • Har flerårig erfarenhet från en personalledande funktion eller erfarenhet av förhandlingsarbete.
 • Har ett genuint intresse för samhälls- och utvecklingsfrågor.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga i svenska och engelska, muntligt samt skriftligt.
 • Har B-Körkort.
Det är meriterande om du har:
 • Har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen.
 • En akademisk examen inom relevant område exempelvis personal - och arbetsvetenskap eller ekonomi.
 • Har kunskap eller erfarenhet av allmän juridik, avtalsrätt, reklamationer, personalfrågor, arbetsrätt eller ekonomi.
Som person är du förtroendeingivande och pedagogisk, vilket innebär att du har en god förmåga att etablera nya kundrelationer samt förmedla trygghet. Du är drivande och självgående i ditt arbete, för dig är det en självklarhet att ta ansvar för att arbetsuppgifter blir utförda på bästa sätt. Du har en mycket god samarbetsförmåga och är en relationsskapare, vilket gör att du har lätt att ta kontakt med både interna medarbetare och medlemmar.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstid: 08:00-16:30. Det förekommer även resor i tjänsten
 • Placering: Växjö
 • Ansvarig rekryterare: Kristina Hammarlund
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa här under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund för entreprenadmaskinsföretag som är medlemmar i Svenskt Näringsliv. Föreningen servar ca 4 000 medlemsföretag i olika storlekar. ME består av ett huvudkontor och 11 lokala kontor med ca 40 anställda. Deras uppgift är att vara företagen behjälplig i bransch- och arbetsgivarfrågor samt tillhandahålla råd och stöd i olika företagsfrågor. Deras kunder är ofta små maskinentreprenadföretag utan intern expertis inom dessa frågor och förbundets råd är viktiga i beslutsfrågor.