Motorman/Matros sommar 2020

Motorman/Matros sommar 2020

Arbetsuppgifter
Brinner du som vi för en säker och miljövänlig sjöfart? Är du en initiativtagande, öppen och kommunikativ person med hög grad av servicekänsla? Vi söker nu engagerad personal till våra gula vägfärjor - var med och gör Sverige närmare.

Just nu söker vi Motorman/Matros till sommartjänstgöring på fler av våra färjeleder runt om i hela Sverige.

I tjänsten ingår bland annat underhålls- och reparationsarbeten, kontrollera att färjans maskineri är i sjövärdigt skick samt lastning och lossning.

Våra frigående färjor har tvåmansbesättning och du arbetar i nära samarbete med befälhavaren vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Ombord på färjan är du dessutom vårt ansikte utåt och det förutsätter att du har en hög grad av servicekänsla. Som person är du även initiativtagande och självständig, du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har lägst sex månaders tjänstgöring på däck eller i maskin - alternativt gymnasieskolans energiprogram med inriktning sjöfartsteknik eller YH-utbildning inom sjöfart som leder till befattning som lättmatros eller vaktgående maskinpersonal
  • har maskinist B-examen alternativt maskinbefäl klass VIII-examen
  • har utbildning i passagerarsäkerhet (crowd management)
  • har gått grundläggande säkerhetsutbildning (basic training) enligt STCW Manila
  • har giltigt läkarintyg för sjöfolk med däckstjänstgöring, lägst inre fart
Det är meriterande om du
  • har maskinbefäl klass VIII-behörighet
  • har erfarenhet av underhållssystem såsom AMOS
  • har erfarenhet av arbete på vägfärjor
  • har högre behörigheter/utbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant
Urvalstester kan komma bli aktuellt i rekryteringsprocessen.

Intervjuer för dessa tjänster kommer att ske vid följande tillfällen:

Solna/Stockholm 17 februari

Göteborg 21 februari

Solna/Stockholm 25 februari

Härnösand 3 mars

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-14

Upplysningar

Distriktschef Norra Göteborg Jörgen Sandström
0101232853

Distriktschef Norra Roslagen och Holmö Björn Persson
0101232716

Distriktschef Södra Roslagen Magnus Ihrfors
0101230521

Sektionschef Fårö Erik Olsson
0101232873

Sektionschef Hisingen Mikael Olofsson
0101241660
Mer info
Kontaktperson Jörgen Sandström
Telefon 0101232853
Område Vaxholm
Yrkesroll Transport & Logistik, Sjökapten, Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 feb 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.