Drifttekniker, Affärsområde Fjärrvärme

Drifttekniker, Affärsområde Fjärrvärme

Om arbetsplatsen
Västervik Miljö & Energi AB är ett kommunägt företag, med verksamhet inom energi, miljö och infrastruktur. Vi erbjuder tjänster/produkter inom affärsområdena elnät, stadsnät, vatten, fjärrvärme, avfall & återvinning samt entreprenad. Västervik Miljö & Energi AB har idag ca 165 anställda. Vår affärsidé går ut på att förenkla vardagen för våra kunder och vår vision är att vara ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart företag. Vi verkar i Västervik, en vackert belägen kustkommun i östra Småland. Västerviks kommun har attraktiva boendemiljöer och mycket livskvalitet. Här är det lika nära till skärgården som till det småländska inlandet. Kommunen har ett gott företagsklimat där besöksnäring och en framgångsrik tillverkningsindustri dominerar. Kommunen har cirka 36 000 invånare, varav drygt 21 000 bor i centralorten Västervik. Västervik Miljö & Energi AB består av verksamhetsområden: Avfall & Återvinning, Elnät, Entreprenad, Fjärrvärme, Stadsnät och Vatten. Fjärrvärme omfattar produktion och distribution av fjärrvärme i Västervik, Gamleby och Ankarsrum. Huvudsakliga bränslen är biobränsle, hushålls- och verksamhetsavfall. Ansluten effekt är ca 100 MW med en årlig försäljning av drygt 200 GWh. Verksamheten har genomgått en stor förändring och står nu inför en spännande framtid, då en anläggningen för Värmeproduktion i Gamleby kommer att byggas ut med nya fastbränslepannor och elproduktion. Inom affärsområde fjärrvärme söker vi nu en drifttekniker till driftavdelningen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett omväxlande jobb med många nya intressanta arbetsuppgifter. Vi arbetar ständigt med att utveckla verksamheten. Som drifttekniker arbetar du både självständigt och i nära samarbete med kollegorna. Som drifttekniker arbetar du framförallt med drift och övervakning av produktionsanläggningarna. Arbetsuppgifterna är mycket varierande med god möjlighet att påverka arbetet. Du kommer ingå i ett skiftlag bestående av 2st drifttekniker som är underställda en driftingenjör. Tjänsten innebär skiftgång och beredskapstjänstgöring kan komma att ingå. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Kvalifikationer
Du har drifttekniskutbildning eller inom området likvärdigt. Arbetslivserfarenhet från liknande arbete med drift av värmeverk, processindustri är meriterande. B-körkort är ett krav. Då vi arbetar med flera olika datasystem är datorvana önskvärt. Förutom grundkraven ställer vi stor vikt på hur du är som person och hur du fungerar i team med andra människor. Vi söker en person som är praktiskt lagd, serviceinriktad och som trivs med att arbeta i lag men även självständigt. Ytterligare egenskaper vi värdesätter hos dig är att du är intresserad, noggrann, positiv, engagerad och bidrar med att skapa ett gott arbetsklimat.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen, GDPR. Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Kontaktperson Clas Johansson
Telefon 0490-25 71 08
Område Västervik
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vmeab.se
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (9 dagar kvar)