Om arbetsplatsen

Västervik Miljö & Energi AB är ett kommunägt företag, med verksamhet inom energi, miljö och infrastruktur. Vi erbjuder tjänster/produkter inom affärsområdena elnät, stadsnät, vatten, fjärrvärme, avfall & återvinning samt entreprenad. Västervik Miljö & Energi AB har idag ca 160 anställda.
Vår affärsidé går ut på att förenkla vardagen för våra kunder och vår vision är att vara ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart företag.
Vi verkar i Västervik, en vackert belägen kustkommun i östra Småland. Västerviks kommun har attraktiva boendemiljöer och mycket livskvalitet. Här är det lika nära till skärgården som till det småländska inlandet. Kommunen har ett gott företagsklimat där besöksnäring och en framgångsrik tillverkningsindustri dominerar.
Kommunen har cirka 36 000 invånare, varav drygt 21 000 bor i centralorten Västervik.
Västervik Miljö & Energi AB består av verksamhetsområden: Avfall & Återvinning, Elnät, Entreprenad, Fjärrvärme, Stadsnät och Vatten.
Fjärrvärme omfattar produktion och distribution av fjärrvärme i Västervik, Gamleby och Ankarsrum. Huvudsakliga bränslen är biobränsle, hushålls- och verksamhetsavfall. Ansluten effekt är ca 100 MW med en årlig försäljning av drygt 200 GWh.
Vi söker nu en Fu-tekniker till vår mekaniska avdelning.

Arbetsuppgifter

Som FU-tekniker på mek-avdelningen ansvarar du för att utföra förebyggande underhåll och vara med och utveckla det underhållet som idag finns till att alltid vara relevant och anpassat för anläggningarna. Kunna vara med och vara en arbetande arbetsledare vid revisoner på våra yttre stationer och då vara en drivande kontakt mot både intern och extern personal. Typiska arbeten är mekaniska revisionsarbeten på fläktar, pumpar, transportörer, ångsotare, mm samt smörjronder, tillståndskontroller och vibrationsmätningar.
Du genomför och dokumenterar genomfört FU-arbete genom att avrapportera åtgärd, tid & reservdelar i vårt gemensamma underhållssystem Maint Master både för dig själv och inhyrda resurser. Vid behov vara till hjälp med akut underhåll i våra anläggningar.
Ansvara för att utföra och revidera delar av det förebyggande underhållet.
Delta i utvecklingen av förebyggande underhåll för att hålla hög säkerhetsmedvetenhet och tillgänglighet.
Initiera förbättringar inom förebyggande UH.
Driva/delta i utvecklingen av operatörsunderhåll.
Delaktig i att se till att rätt reservdelar finns hemma.
Vara en backup för UH koordinator.

Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Dina egenskaper och ditt engagemang är det absolut viktigaste för oss. Att kunna arbeta både i grupp och ensam är ett krav samt att vara självgående med drivande egenskaper.
Vi ser gärna att du har en teknisk gymnasial utbildning (teknikprogram, industriprogram eller liknade). Du har kunskaper inom maskin samt erfarenhet av att arbeta i processindustrin. För arbetet krävs att du kan se samband och grundorsaker till driftstörningar samt initiera och driva förbättringsåtgärder.
Kunskaper inom vibrationsmätningar och tribologi är meriterande.
Det krävs goda datakunskaper och minst B körkort.

Anställningens omfattning

Urval och kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Referensnummer:A863786
Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Kvällstid.

Kontaktpersoner

Clas Johansson
Produktionschef 0490-25 71 08
clas.johansson@vastervik.se

Dennis Lindgren
Underhållschef 0490-25 71 50
dennis.lindgren@vastervik.se

Fackliga företrädare
Birger Flink
Sveriges Ingenjörer 0490-257111
birger.flink@vastervik.se

Pär Tolf
Seko 0490-257381
par.tolf@vastervik.se

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info

Om arbetsgivaren

Vi förvaltar och förnyar VA- och elnät i kommunen. Är du ansluten till fjärrvärme ser vi till att ditt hus värms upp och har varmvatten. Vi tömmer din soptunna, FNI-kärl och sköter återvinningscentraler. Vi arbetar för välskötta gator, torg och parker, samt bygger ut optofiberbaserat bredband i hela Västerviks kommun.