Ingenjör inom världsledande utveckling av kamouflage

Ingenjör inom världsledande utveckling av kamouflage

Utvecklingen av högteknologiska militära produkter har under senare år gått i rasande fart, vilket gör att möjligheten till att maskera/gömma/kamouflera föremål ute på fält har blivit allt viktigare och avgörande. Saab Barracuda är världsledande inom Signature Management (Kamouflage) och har kunder och projekt över hela världen. Här erbjuds du en unik möjlighet att få utvecklas i en roll som Utvecklingsingenjör för termiska signaturer och få en specialistkompetens inom området. Ta chansen att bli en del av en arbetsgrupp med otroligt hög kompetens och där alla delar samma mål - att skydda människor.

Dina arbetsuppgifter

Som Utvecklingsingenjör inom termiska signaturer kommer du att vara en del av Barracudas utvecklingsavdelning som ligger i Gamleby. Barracuda är världsledande inom Signature Management (Kamouflage). Arbetsmiljön är mycket kreativ och här erbjuds en varierande vardag som ger utrymme för egna initiativ och utveckling.

Som Utvecklingsingenjör inom området termiska signaturer kommer du att jobba med tekniska lösningar för att utveckla material för kamouflageprodukter. Du krokar arm med en specialist inom området och tillhör ett utvecklingsteam bestående av 10 andra kompetenta kollegor med mångårig erfarenhet inom området.

Arbetsmoment som ingår i arbetsuppgifterna:
  • Tekniska utredningar och analyser
  • Mätning ute på fält
  • Ledning av projekt och uppdrag
  • Både teoretisk och praktisk utveckling av kamouflageprodukter framför allt inom det termiska området
  • Tjänsteresor på konferenser och mässor.
David Isarel arbetar som Utvecklingsingenjör på Barracuda och när han fick frågan om vad som är det bästa med tjänsten, svarade han enligt följande:

"Variationen i arbetsuppgifter som innebär att jag samma vecka kan göra allt ifrån att skriva en rapport, till att mäta på nya produkter eller skriva kod, gör Barracuda till en väldigt rolig arbetsplats. Att vi har produktion in-house gör att man kan jobba med hela produktutvecklingskedjan från idé-stadium till färdig verifierad produkt ute hos en nöjd kund, vilket är otroligt häftigt och få utvecklingsingenjörer förunnat. Att Barracuda är en liten enhet inom Saab gör att man får det bästa av två världar. Alla känner alla och det är högt till tak samtidigt som vi har möjlighet att dra nytta och lära oss av all den kunskap som finns på Saab."

Din profil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vilja och engagemang är ledord. Du trivs att samarbeta med andra, men på samma gång har du inga svårigheter med att driva ditt eget arbete framåt på ett självständigt sätt. Du är en flexibel person som tycker om varierande arbetsuppgifter av komplex karaktär. Andra viktiga egenskaper som du besitter är förmågan att analysera och identifiera problem, strukturera arbetet och du har en god kommunikativ förmåga.

Kvalifikationer:
  • Utbildningsbakgrund som Civilingenjör, med fördel inom teknisk fysik och/eller kemi
  • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska, i så väl tal som skrift
  • Goda systemkunskaper och vana av att arbeta inom Office-paketet
Har du tidigare erfarenhet av arbete inom liknande område är det meriterande. Det är också meriterande om du har kunskap inom något av verksamhetens kärnkompetensområden inom det elektromagnetiska spektrumet (UV, VIS, NIR, SWIR, TIR eller radar). Erfarenhet av programmering är också meriterande.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Josefine Bolling via josefine.bolling@skill.se

Tjänsten är initialt ett konsultuppdrag hos Skill som på sikt kan övergå i en tjänst hos Saab Barracuda.

Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Västervik
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 12 mars 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Saab Barracuda tillhör affärsområdet Dynamics som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Verksamheten präglas av tillverkning av komponenter i komposit såsom utskjutningsrör, radomer, fenor etc.

Affärsenheten Saab Barracuda utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och tjänster inom multispektral signaturanpassning. Barracuda erbjuder ett brett utbud av skräddarsydda produkter för ökad överlevnadsförmåga i form av mobilt, statiskt och personligt kamouflage. Kundbasen finns över hela världen, huvudkontoret är beläget i Gamleby vilket också är placeringsort för denna tjänst. Verksamheten bedrivs även i USA.