Maskin-/kemiingenjör till 3M i Västervik

Maskin-/kemiingenjör till 3M i Västervik

I över ett sekel har 3M försett världen med innovativa och revolutionerande produkter. Flera av dem har blivit en naturlig del av vår vardag. Genom kreativitet och nya idéer löser vi dagligen utmaningar som gör livet enklare. 3M är världsledande inom produkter för slipteknologier. Under 100 år har vi utvecklat produkter som möjliggör bättre slipprocesser för våra kunder. I Västervik utvecklar vi och tillverkar slipverktyg för industriellt bruk.

Vi söker nu efter en driven maskin-/kemiingenjör till vår produktionsenhet i Västervik!

Dina arbetsuppgifter
Som maskin-/kemiingenjör hos 3M i Västervik blir du en del av teknikavdelningen som producerar slipskivor. Rollen innebär breda kontaktytor internt med avdelningar för teknik, produktion, planering, säkerhet, kvalitet samt med andra produktionsenheter inom organisationen. Arbetet är till stor del i projektform med fokus på förbättringar vad gäller säkerhet, kvalitet, service och kostnadsreduktion enligt kaizen. Som maskin-/kemiingenjör hos 3M deltar du också vid installation och uppgradering av utrustning. En annan arbetsuppgift är att analysera reklamerade produkter och hitta orsaker till problemen.

Du välkomnas till vår produktionsenhet i Västervik som har ungefär 100 anställda och du har i din rapportväg kontakt med anläggnings-, kvalitets- och produktionschef. Du kommer att rapportera direkt till fabrikschefen. Vissa resor i tjänsten kan förekomma.

Din profil
Du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom kemi eller maskinteknik samt ett par års relevant arbetslivserfarenhet gärna inom producerande verksamhet. För att lyckas i rollen är du van att driva tvärfunktionella projekt på ett strukturerat sätt och du har kunskaper inom LEAN management. Det är mycket meriterande om du har goda kunskaper inom CAD. Som person är du en prestigelös lagspelare. Då vi har engelska som koncernspråk är du flytande inom det, precis som svenska.

Ansökan
Låter detta som en roll för dig? Ansök redan idag, dock senast den 4 juli 2018. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Johan Pfeifer på 0739 – 23 07 86.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Johan Pfeifer
Telefon 0739 23 07 86
Område Västervik
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.3m.com/
Sista ansökningsdag 4 juli (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

3M omnämns ofta som ett av världens mest kreativa företag. Med över 50 000 produkter i portföljen är vi en del av många miljoner människors vardag. I över hundra år har vi låtit våra innovationer och idéer föra oss in på områden som vi kanske inte alltid räknat med. Men det alla våra affärsområden har gemensamt är att vi alltid gör vardagen enklare. På arbetsplatsen, i sommarstugan, i konstruktionshallen eller 10 000 meter ovanför marken. Läs mer på www.3m.com