Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Projektledare/Underhållsledare inom elkraft till Affärsområde Stationsunderhåll Nord

Publiceringsdatum
16 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Projektledare/Underhållsledare som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.

Jobbeskrivning

Din roll som Projektledare/Underhållsledare

Som Projektledare/Underhållsledare kommer du arbeta med underhåll och services inom ställverk och kraftstationer i våra serviceavtal inom stationsunderhåll.

Vi söker dig som motiveras av att skapa de bästa förutsättningarna för teknikerna ute i fält och för organisationen. Arbetet innebär stort fokus på säkerhet, framdrift, engagemang och kvalitet. Vår förhoppning är att du kommer att hjälpa verksamheten att växa och därtill generera ytterligare möjligheter i samarbetet med kunder och leverantörer. Säkerheten kommer alltid först inom Vattenfall Services och tillsammans skapar vi Sverige säkraste arbetsplats!

I rollen som Projektledare/underhållsledare kommer du främst arbeta från ditt kontor men du kommer även vara ute på fältet. Arbetet är självständigt men samtidigt krävs stort fokus på samarbete och kommunikation mot såväl interna som externa aktörer.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvar för affärsmässig planering samt genomförandet av projekten genom arbetsledning och koordinering.
  • Informera och rapportera om projektets status till beställare.
  • Ansvara för det ekonomiska utfallet i projekten/uppdragen samt hantera avslut och uppföljning på ekonomin.
  • Vara med på byggmöten och i förhandlingar med kund.
  • Aktivt bidra till nya affärer hos nya och befintliga kunder.
  • Aktivt bidra till att vi tillsammans skapar Sveriges säkraste arbetsplats.
Resor är en naturlig del av arbetet som Projektledare/underhållsledare. Ett mindre antal övernattningar kan förekomma.

Kravspecifikation

Om dig

Som Projektledare/Underhållsledare hos oss kommer du vara teknikernas främsta kontakt för arbetet som utförs i fält. Ledarskap en stor del av vardagen och därför söker vi dig som har ett problemlösande och coachande angreppsätt.

Utöver ledarskap är en stor del av arbetet att självständigt kunna driva projekten framåt. Vi söker därför dig som vill ta ansvar och som har ett stort engagemang för dina uppdrag. Du motiveras av att erbjuda service och kvalitet gentemot dina kollegor och kunder, du agerar affärsmässigt med ett gott entreprenörskap och du skulle aldrig låta lönsamhet gå före säkerhet. Hos oss på Vattenfall Services kommer säkerheten alltid först!

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss, men vi ser gärna att du redan har:

En avklarad gymnasial utbildning eller högre, gärna inom el, elkraft, teknik, ekonomi eller annat relevant område.

Arbetslivserfarenhet av arbetsledning eller projektledning.

Arbetslivserfarenhet inom el- eller elkraftsområdet alternativt övergripande elkännedom är meriterande.

Erfarenhet från entreprenadbranschen är meriterande.

Datorvana (Office-paketet) samt vana av processtyrt arbete i ärendehanteringssystem.

B-körkort, då resor förekommer i tjänsten.

God kunskap i svenska språket, både i tal och skrift. Engelska är meriterande.

Ytterligare information

Vi erbjuder

Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.

Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE

Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!

Linkedin - Vattenfall Services Nordic AB

Instagram - Vattenfallservices

Placeringsort

Västerås eller Avesta eller annat önskemål i närheten av dessa orter.

Ange placeringsort i ditt CV!

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Bertil Jacobsson via 070-5711078. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Peder Andersson via peder5.andersson@vattenfall.com.

Fackliga representanter för denna tjänst är Torbjörn Blom, Akademikerna, Magnus Tjergefors, Ledarna, Massimo Bresnik, SEKO och Christel Karlsson, Unionen. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 31a maj!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren