Hoppa till innehåll
Stadler Service Sweden AB logotyp

Supplier Quality Assurance (SQA)

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Till vår verksamhet i Tillberga, Västerås söker vi nu en driven, resultatinriktad och lösningsorienterad Supplier Quality Assurance (SQA). Som SQA kommer du att vara en del av inköps- och logistikorganisationen som består av över 30 personer där du har en central roll i kvalitetsarbetet och är länken mellan produktion, utveckling och leverantör.

I tjänsten ansvarar du förkvalitetssäkringen av köpta produkter och tjänster till vår produktion där både förebyggande och korrigerande åtgärder av köpt material ingår. Som SQA deltar du aktivt i projekt för nya produkter och säkerställer att kvaliteten byggs in i produkt och process från början, både hos företaget och hos leverantören. Resor i arbetet förekommer, främst till leverantörer inom Sverige men även Europa. Tillsammans med inköparna deltar du i det långsiktiga kvalitetsförbättrande arbetet med leverantörerna där ansvarar för att säkra och förbättra processer hos våra leverantörer. Andra arbetsuppgifter som förekommer är:

  • Leda revisioner och uppföljningar av leverantörer i enlighet med de standarder och kvalitetssystem som Stadler tillämpar.
  • Reklamationsarbete inklusive utredning och uppföljning
ÖNSKVÄRDA KVALIFIKATIONER & PERSONLIGA EGENSKAPER

Krav:
  • Erfarenhet av kvalitetsarbete inom tillverkande industri
  • Eftergymnasial teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
  • God svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande:
  • Det är meriterande om du har arbetat med ISO 9000 och ISO 14001
  • Erfarenhet av reklamationshantering
  • Erfarenhet av projektledning
Vi söker dig som är en strukturerad och analytisk problemlösare som är trygg med att fatta egna beslut. Du trivs i sociala sammanhang och skapar lätt nya kontakter, samarbetar och kommunicerar med både interna och externa parter. Vidare har du goda kunskaper inom problemlösningsmetodik.

VAD VI ERBJUDER
Vi erbjuder en viktig position i en dynamisk miljö med stor möjlighet att forma din roll där du både får lokala samt globala utvecklingsmöjligheter. Hos oss är du med och gör skillnad på vår utvecklingsresa mot en hållbar framtid. Du får jobba i ett expansivt globalt företag som har stort lokalt mandat i den nordiska järnvägsmarknaden och du kommer tillhöra en grupp av individer med olika bakgrund, kompetenser och infallsvinklar. Vi erbjuder konkurrenskraftiga anställningsvillkor och dessutom trevliga kollegor!
Stadler Service Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (38 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Stadler har byggt tåg i över 80 år. Med vår innovationskraft, flexibilitet och tillförlitlighet är vi idag en ledande tillverkare av järnvägsfordon. Cirka 13 000 anställda arbetar på flera produktions- och konstruktionsanläggningar och över 70 serviceställen i Europa, Nordamerika och Nordafrika. I Sverige utför Stadler Service underhåll, reparationer och moderniseringar av järnvägsfordon. Med schweizisk precision strävar vi efter att leverera högsta kvalitet till den svenska järnvägsindustrin. Över 350 medarbetare arbetar i våra välutrustade verkstäder i Tillberga, nära Västerås, Hagalund, Stockholm och Eskilstuna, som utgör basen för Stadler Service Sverige.