Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
02 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Mattias Lundell
Email
Telefon
Tjänstebeskrivning
Är du en relationsskapande person som är på jakt efter ett jobb där du får utveckla dina kunskaper inom B2B och kundrelationer?

Spiken Equipment & Service söker just nu en serviceinriktad Teknisk säljare med distrikt mälardalen, Stockholm. Som distriktsäljare utgår du hemifrån. Vi ser att lämplig bostadsort är i Mälardalen. Här finns goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och du kommer att ha stor frihet i ditt dagliga arbete. Låter det intressant?
Sök tjänsten redan idag!

I den här rollen kommer du att sälja utrustning genom uppsökande och relationsbyggande försäljning. Våra kunder är verkstäder inom bil, plåt, lack, gummi- och lastbil samt alla andra som använder verkstadsutrustning. Du ansvarar för hela säljprocessen själv - du tar den första kontakten med kunden, bokar samt utför kundbesök hos verkstäderna, guidar dem i produkterna samt uppföljning av din försäljning

Kvalifikationer
Den här tjänsten passar dig som tycker att det är spännande att arbeta med B2B och kundrelationer. Det är viktigt att du strävar efter att ge varje kund en personlig och genuin serviceupplevelse. Du har en fallenhet för att prata med olika typer av människor och med en hög servicenivå skapar du goda och långsiktiga relationer med våra kunder.

Du har ett stort tekniskt intresse och är en kreativ problemlösare. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av försäljning mot företag samt uppsökande försäljning. För att lyckas i tjänsten behöver du vara mål- och resultatinriktad och kan planera din arbetstid för att maximera dina insatser.

Distriktssäljarens arbetsuppgifter är att:

  • Ansvara för försäljning och marknadsföring av företagets produkter i distriktet.
  • Ansvara för allt från prospektering till betald faktura.
  • I samförstånd med närmaste chef planera och genomföra försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter på ett produktivt och kostnadseffektivt sätt.
  • Genomföra behovsanalys av kundernas verksamhet samt ge input, råd och rekommendationer rörande verkstadsutrustning till fordonsverkstäder gentemot nya och befintliga kunder.
  • Ta intern hjälp med projektering för om-, till- och nybyggnationer samt kommande investeringar i verkstadsutrustning till fordonsverkstäder
  • Ha god och löpande kontakt med försäljnings- och serviceorganisationen på SPIKEN.
  • Förvalta och utveckla befintliga kunder och bearbeta prospekt.
  • Ansvara för egen försäljnings- och kostnadsbudget.
Fastställa försäljnings- och kostnadsbudget för det kommande året i samförstånd med närmste chef. Säkerställa att budgetar uppfylls på månadsbasis med kontinuerlig uppföljning, analys och utvärdering av utfallet.

Uppföljning på bl.a. följande KPIer; genomförda besök hos nya och befintliga kunder (antal), försäljningsvärde (kr), lönsamhet
(kr), orderstock (kr) och offertstock (kr).

Vad erbjuder vi dig?


Du får en utvecklande tjänst i ett stabilt företag som ligger i framkant med kvalitativa produkter, nya idéer och innovativa kundanpassade lösningar. Spiken Equipment & Service är en arbetsplats där kvalitet och långsiktiga kundrelationer är ledorden samt att du får engagerade, problemlösande och kunniga kollegor. Du har tjänstebil, telefon och dator.

Rekryteringsprocessen sker löpande så ansök redan idag!

Liknande Jobb

Spiken Equipment & Service AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 februari 2024 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spiken Equipment & Service är ett av de ledande företagen inom verkstadsutrustning. Vi förser verkstäder med tung utrustning som tex lyftar, hjulinställare, däckmaskiner mm mm. Vi har även en serviceorgansisation som hjälper kunden med allt från montering till service och reparationer. Vi har ett stort lager för snabba leveranser både av produkter och förbrukning och reservdelar.