Hoppa till innehåll
Siemens Energy logotyp

Projektledare för ställverksanläggningar 50-400kV

Ansök nu

Projektledare för ställverksanläggningar 50-400kV

Vill du arbeta i en dynamisk och idérik miljö där teamwork står i fokus? Just nu behöver vi en projektledare till vårt arbetslag inför kommande projekt. Vad sägs, vill du vara med på vår resa och stärka elnätet i Sverige?

Inom vår division i Sverige arbetar vi med anläggningsprojekt för transmissionsanläggningar. Våra kontor ligger i Solna, Västerås, Norrköping, Sundsvall och Umeå. Vi driver en projektverksamhet som bygger elkraftsanläggningar till kraftbolag, elnätsbolag och industrier. Vårt arbetslag är ett litet sammansvetsat gäng med allt vad det innebär. Vi vågar be om hjälp eller råd när vi stöter på problem och uppskattar gemensamma aktiviteter både på jobbet och utanför.

Vilka är dina arbetsuppgifter?

 • Ditt uppdrag är att vara projektledare för våra anläggningsprojekt för transmissionsanläggningar.
 • Du har huvudansvaret såväl kommersiellt som tekniskt för projektet. Fokus är stort på rätt kvalité i leveransen, att följa tidplanen och att möta eller förbättra projektets ekonomiska kalkyl. Till din hjälp har du ett projektteam bestående av exempelvis Kommersiell projektledare, Teknisk projektledare, Ledande konstruktör eller andra roller som behövs för det specifika projektet.
 • Du har en nära dialog med kunden och jobbar aktivt med risker och möjligheter.
 • Du leder ett projektteam, bestående av både medarbetare från Siemens-Energy AB, inhyrda konsulter och entreprenörer.

Vad krävs av dig?

 • Du har en teknisk utbildning inom Elkraftområdet.
 • Du har erfarenhet av transmissionsanläggningar på den svenska marknaden.
 • Tjänsten kräver att du kan kommunicera obehindrat i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Vi är verksamma i hela Sverige vilket kan innebära att du förväntas resa en del under veckorna
 • Stor vikt läggs på din personlighet.

Vem är du?

 • Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga och kan bygga relationer både internt och externt.
 • Du leder ditt team och skapar förutsättningar för att projektet ska lyckas.
 • Du kan strukturera och planera ditt arbete och prioritera när du möter nya förutsättningar.
 • Du har förståelse för projektekonomi och vikten av ekonomisk kontroll
 • Som person är du öppen och anpassningsbar till olika kulturer och människor

Inom divisionen Grid Technology skapar vi förutsättningar för ett pålitligt, hållbart och digitalt elnät, vilket är nyckeln i energiomställningen. Siemens Energy erbjuder marknadsledande lösningar inom HVDC-överföring, nätstabilisering och lagring, högspänningsställverk och transformatorer samt digital nätteknik.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Grid Technologies: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-transmission.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Kolla in denna video för att lära dig mer om Transmission: https://bit.ly/3qwFP0a

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html , id nr 244533 senast 2023-06-08

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Berislav Duras på berislav.duras@siemens-energy.com

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Västerås, Solna eller Norrköping

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare