Hoppa till innehåll
Ansök nu
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Riksbyggen servicecenter söker en vikarierande gruppchef till verksamhetsområdet Fastighetsekonomi. Tillsammans med övriga gruppchefer får du möjlighet att utvecklas och driva verksamheten med fokus på nöjd kund, motiverade medarbetare, kvalitet och fortsatt automatisering och digitalisering.

Det här är rollen för dig som drivs av att tillsammans med din grupp skapa goda kundrelationer och önskat resultat. Du är intresserad av och tycker om att arbeta med människor. Du tycker om att få dem att må bra, växa och fungera tillsammans.

Vad ska du göra?
Inom Riksbyggen Servicecenter i Västerås finns två verksamhetsområden; Fastighetsekonomi och Redovisning. Fastighetsekonomi omfattar bland annat uppstart av nya kunder, masterdata, hantering av överlåtelser och pantförskrivningar, uthyrning, hyreskontrakt, avisering, fakturering och inbetalningar.

Som en av gruppcheferna inom Fastighetsekonomi ansvarar du bland annat för hantering av överlåtelser, pantförskrivningar och hyreskontrakt.

Som gruppchef är du delaktig i uppbyggnad och utveckling av verksamhetsområdet. Du ansvarar för att processerna i din grupp fungerar enligt uppsatta rutiner och för arbetet med ständiga förbättringar och utveckling av dessa. Du har personalansvar för ca. 15 medarbetare som du leder och coachar. I ditt ansvar ingår att löpande följa upp att gruppen levererar enligt uppsatta mål. Du genomför medarbetar-, coach- och lönesamtal och du har budget och resultatansvar för din arbetsgrupp.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
  • Planera, leda och utveckla verksamheten för att kunna leverera enligt avtal med kund
  • Leda och coacha medarbetare
  • Personalfrågor som t ex arbetsmiljö, kompetensförsörjning och rekrytering, fackliga förhandlingar, lönesättning etc.
  • Upprätta budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • Uppföljning av mål och resultat, kvalitet och kundnöjdhet
  • Följa upp och säkerställa att medarbetarna arbetar enligt gemensamma planer, målsättningar och ledningssystemet samt att beslut tagna av ledningen verkställs inom ansvarsområdet
  • Förbättra och utveckla processer för att effektivisera funktionen med fokus på kund, medarbetare och övriga delar av organisationen
Som gruppchef ingår du i chefsgruppen för servicenter och bidrar på så sätt till servicecentrets utveckling och ansvarar för att Riksbyggens policys, mål, riktlinjer och rutiner följs i den dagliga verksamheten.

Vem är du?
Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning i exempelvis ekonomi eller mångårig arbetslivserfarenhet. I tidigare roller har du förvärvat åtminstone två till tre års erfarenhet av ledarskap gärna som formell chef eller åtminstone som teamledare.

Det är inte ett krav att du har branscherfarenhet i form av förvaltning av hyres- och bostadsrätter men en fördel. Det är också meriterande om din ledarerfarenhet kommer från annat Shared Service Center. Då Riksbyggen ständigt arbetar med att förbättra och förändra så är det också meriterande om du har erfarenhet av förändringsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Med god kommunikativ förmåga skapar du tydlighet kring målsättningar och förväntningar på både medarbetare och verksamhet. Du kommunicerar på ett sätt som skapar en öppen atmosfär, engagemang hos medarbetarna och en delaktighet som får dem att utveckla sin fulla potential. Med ditt proaktiva och drivande förhållningssätt säkerställer du att gruppen gemensamt når sina mål. Som person är du social och självständig. Du är strukturerad och värdesätter goda samarbeten. Du delar Riksbyggens grundläggande värderingar och kooperativa värdegrund som bygger på samhällsutveckling, att sätta människan i centrum och att verka för en hållbar utveckling.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Tjänsten är ett vikariat under några månader med eventuell möjlighet till förlängning och med start omgående.

Ansökan.
Din ansökan skickar du till oss senast den 12 juni via RIO/lediga jobb. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information om tjänsten är du välkommen att kontakta Susanne Lindh susanne.lindh@simpleko.se alt. 018-189725, tf verksamhetchef
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare