Hoppa till innehåll
Riksbyggen logotyp

Redovisningsspecialist

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Senior redovisningsspecialist till Riksbyggen

Vill du bidra med din expertis inom redovisning till en organisation som med hållbara värderingar är med och bygger en bättre framtid? Med sitt centrala och pendlingsvänliga läge i Västerås, fina och trivsamma lokaler och en härlig stämning välkomnas du som en viktig del av Riksbyggens fortsatta utveckling.

Riksbyggen söker en Senior redovisningsspecialist med inriktning på skatt- och momsfrågor. Du kommer främst att fungera som en expert inom redovisning- och skatteområdet samt vara rådgivare i dessa frågor inom organisationen. I ansvaret ingår att arbeta med omvärldsbevakning av redovisning-, skatt- och momsfrågor och vidare ansvara för att nya regler implementeras i Riksbyggen och dess dotterbolag. I rollen ingår också att aktivt arbeta med förbättringar och förenkla rutiner och processer inom ansvarsområdet i nära samarbete med övriga på ekonomifunktionen. Den Seniora Redovisningsspecialisten tillhör Ekonomienheten och rapporterar till Ekonomichefen, placeringen är i centrala Västerås men organisatoriskt tillhör enheten huvudkontoret i Stockholm.

Ytterligare arbetsuppgifter som ingår i arbetet som Senior redovisningsspecialist är månads- och årsbokslut, årsredovisningsarbete, upprättande av inkomstdeklaration och värderingsfrågor.

Som anställd på Riksbyggen förväntas du också vara ledamot i någon/några bostadsrättsföreningar, i de fall du har ledamotsuppdrag så utgår ett ansvarsarvode.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning och lång erfarenhet av komplex redovisning samt moms- och skattefrågor. Såklart är erfarenhet av fastighetsbranschen meriterande men även erfarenhet från revision.

Du gillar utmaningar, vill vara del i en större helhet men kan samtidigt arbeta självständigt. Du är en skicklig kommunikatör och duktig på att skapa goda relationer. Ditt engagemang, driv och målfokus hindrar inte din förmåga att arbeta med många frågor parallellt. Du är noggrann och strukturerad och vill vara med och påverka samt driva processer framåt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, Riksbyggen tillämpar provanställning.

Har vi fångat ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Riksbyggen med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobbså snart som möjligt dock senast 31 maj 2024.
Har du frågor eller funderingar gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha, fredrik.patcha@mpya.se , 073-203 67 37 alternativt Veronica Bohlin, veronica.bohlin@mpya.se , 072- 999 67 08.

Varmt välkommen med din ansökan!
Är du nyfiken på hur det är hos oss?

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Riksbyggen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!