Erfaren Lönespecialist inom HR-funktionen

Erfaren Lönespecialist inom HR-funktionen

Starta nytt med oss till våren!
På huvudkontoret i Västerås är vi ca: 200 kollegor inom en mängd olika kompetensområden.
Totalt inom koncernen är vi ca 850 medarbetare.
Det händer mycket spännande saker framöver. Prevas växer och expanderar, vi rekryterar och förvärvar nya bolag. Därför söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta resa!
Prevas är noterade på NASDAQ sedan 1998.
Rollen
Vi söker dig som känner dig bekväm med att arbeta med hela processen kring lön. Förutom själva lönehanteringen hanteras allmänna HR-frågor såsom t ex arbetsrätt, arbete med våra HR-system, on/offboarding etc.

Är du riktigt kunnig inom löneadmin och intresserad av att bidra till Prevas fortsatta resa mot effektivare och säkrare löneprocesser? Triggas du av ständiga förbättringar och har viljan att förenkla med hjälp av den senaste tekniken? Och vill du samtidigt ha skoj på jobbet och omge dig med härliga varma kollegor? Välkommen till Prevas!

Vi erbjuder dig en tjänst som Lönespecialist med möjlighet att påverka våra rutiner och arbetssätt.
På Prevas huvudkontor i Västerås har vi, förutom våra ingenjörskollegor, samlat det vi kallar Business Support där HR funktionen är central. Business Support fungerar som en stödjande funktion för Prevas i Sverige, Danmark och Norge. Vi är i dagsläget ca 30 personer där andra funktioner som Ekonomi, Marknad och IT ingår.

Om tjänsten
Som lönespecialist ingår du i Prevas HR-team som tillsammans planerar och prioriterar arbetet. Vi är ett team som arbetar tillsammans med bolag både med och utan kollektivavtal. Nu står vi inför en pensionsavgång och behöver därför en ny kollega.

Exempel på arbetsuppgifter:

* Hantera hela kedjan inom Löneberedning

* Chefs- och medarbetarstöd

* Fatta beslut i enlighet med lagar/regler/kollektivavtal

* Hantera anställningsavtal genom granskning/registrering

* On/offboarding

* Kvalitetssäkring av processer och arbetssätt

Din erfarenhet
Vi söker dig som har minst 3-5 år erfarenhet och en utbildning med inriktning lön. Du har arbetat med hela löneprocessen samt förbättrings- och projektarbete. Vi ser även att du:

* Kommunicerar flytande på svenska och engelska

* Det är meriterande om du har erfarenhet av Hogia Personal/LönPlus eller andra stora lönesystem

* Är nyfiken och motiverad till att bidra med både energi och nya infallsvinklar

* Kan se både till helhetsperspektiv och detaljnivå

* Är duktig på att planera och prioritera ditt arbete samt kan ta egna initiativ

* Är kommunikativ och serviceinriktad

* Är noggrann och systematisk i ditt arbetssätt

* Har den integritet som krävs

Vill du vara med på resan?
Då är du varmt välkommen med din ansökan. Urvalet sker löpande. Har du en LinkedInprofil eller ett uppdaterat CV är ansökan bara några knapptryck bort.

Slå gärna en signal till rekryterande chef Ann Ulmehag, Tel: 070 710 36 26 alternativt Rekryteringschef Peter Löving, 070-335 20 79 så berättar vi mer om tjänsten och hur det är att jobba på Prevas.

Och du, kom ihåg att följa oss på LinkedIn och Instagram.

Våra Core Values
Gemensamma kärnvärden är nyckeln till vår framgång. De banar vägen för bättre kommunikation och samarbete, minskar behovet av detaljerade regler och förordningar och gör vår organisation mer agil och dynamisk. Att dela värderingar ger större frihet att agera utan detaljerade regler. Att dela gemensamma värderingar betyder inte att vi alla är lika. Vi älskar skillnader och främjar mångfald. Vi tror att unika individer är viktiga för att skapa starka och framgångsrika team. Våra värderingar styr vårt dagliga beteende gentemot både kunder och medarbetare. När vi respekterar våra värderingar och uppträder i enlighet med dem, ger vi uttryck för vår företagskultur. På Prevas sammanfattar vi våra värden i akronymen BOAT - Business driven, Open-minded, Active och Team player.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hello Possibility.
Vi löser problem. Många skulle nog påstå att vi gör det med olika tekniska lösningar - och visst stämmer det. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten. Det som Prevas egentligen handlar om. Om att tillsammans se saker som andra inte ser. Om möjligheter.