Hoppa till innehåll
Praktiska Gymnasiet logotyp

Gymnasielärare i historia och engelska på Praktiska Gymnasiet i Västerås

Publiceringsdatum
31 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi erbjuder

På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätt förutsättningar att utvecklas i din lärarroll.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom AcadeMedia Academy samt intern och extern professionsutveckling.

Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMedia koncernen.

Hos oss får du självklart avtalade kollektiva förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Ditt uppdrag

Vi söker lärare till våra kurser i historia och engelska 5 och 6.

Utöver ämnesspecifika uppgifter har du, liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som mentor. Tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom elevernas tre år på Praktiska Gymnasiet.

Tjänsten kan komma att beröra grund och då framförallt i engelska.

Som lärare hos oss är du i hög grad delaktig i skolans systematiska kvalitetsarbete.

Vi kommunicerar huvudsakligen genom SchoolSoft och vi arbetar i Google-miljö såsom Classroom.

Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna till yrkesexamen.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad lärare och har erfarenhet, vilket är meriterande. Utöver det söker vi dig som vill bidra med engagemang, humor, kollegialt lärande och prestigelöshet till vår skola.

Du är kreativ i din planering och genomförande av din undervisning, skapar lust att lära och har förmågan att se eleverna som individer med olika behov och drivkrafter.

I klassrummet är du en trygg ledare och du är bra på att skapa relationer med både elever och vårdnadshavare.

Förutom din ämneskompetens värdesätter vi att du är målinriktad, har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera våra elever.

Du är driven, nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.

Vi ser även att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever. Du inte är rädd för att tänja på gränserna vad gäller nytänkande för att bidra till din egen såväl som till skolans utveckling.

Övrigt

Storleken på tjänsten är 100% beroende på vilken ämneskombination du som sökande har.

Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Ansök så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande.

Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Gunilla Folkesson Lindberg på tfn 072-235 23 21 eller via mail gunilla.folkessonlindberg@praktiska.se

Vi undanber oss extern rekrytering i samband med denna annons!

Liknande Jobb

Praktiska Gymnasiet logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 februari 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!