Redovisningsekonom till Lucchini Sweden AB

Redovisningsekonom till Lucchini Sweden AB

Just nu söker vi dig som känner dig trygg i redovisningsprocessen och vill arbeta på ett företag där du får variation och utmaningar i dina arbetsuppgifter. Vi tror att den här tjänsten kan vara något för dig som redovisningsekonom som känner att du har lite mer att tillföra. Känner du att det nu är dags för dig att utvecklas vidare och bredda din kompetens? Har du därutöver nyfikenhet på de frågeställningar man stöter på inom redovisning i en tillverkande industri? Då tycker vi att du ska fortsätta läsa!

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som redovisningsekonom på Lucchini är du den i teamet som ansvarar för den löpande bokföringen blandat med redovisning i samband med bokslut. Du är dessutom involverad i årsredovisningar och biträder i månads och årsbokslut. Här får du användning för din kompetens och möjlighet att arbeta med helheten samtidigt som du har ett nära samarbete med dina kollegor. Dina arbetsuppgifter kan sammanfattas som:

  • Löpande bokföring
  • Fakturahantering
  • Biträda i månads- och årsbokslut. Balanskontoavstämningar och Kassaavstämning.
  • Koncernavstämning
  • Valutaavstämning
  • Anläggningsregister och avskrivningar
  • Moms, intrastat, periodisk sammanställning och skatt
  • Kostnadsuppföljningar
  • Rapportsammanställningar

Företaget använder Monitor generation 4 och ska så smånigom konvertera till generation 5 vilket är en resa du kommer vara delaktig i tillsammans med ditt team. För konsolidering avvänder Lucchini SAP BPC.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vissa delar ser vi att du har med dig från tidigare erfarenheter såsom en god förståelse för redovisning inklusive årsredovisningar. Vi söker dig som antingen har en högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning redovisning, eller liknande, eventuellt har du arbetat och skaffat dig en fin erfarenhet av redovisning i en tillverkande industri där du exempelvis arbetat med kostnadsuppföljningar.

Det är viktigt för att lyckas i rollen att du obehindrat arbetar med Excel och Officepaketet som verktyg och har en vana att arbeta i ett ERP-system. Har du erfarenhet av exempelvis Monitor eller SAP ses det som meriterande. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Rollen ställer krav på att du är samarbetsvillig, serviceinriktad och analytisk. Utöver dessa egenskaper tror vi att du som person vill bredda dina kunskaper och arbeta i ett team där man kan diskutera ekonomiska frågeställningar och tillsammans komma framåt. När du stöter på problem eller ställs inför nya uppgifter tar du ägarskap och söker självständigt efter svaren.

Vad erbjuder företaget dig?

Företaget arbetar i trevliga lokaler i Surahammar och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och bonus. Du har möjlighet att arbeta från ett modernt kontor utrustat med allt du behöver för att kunna fokusera.

Placeringsort: Surahammar

Om Lucchini

Lucchini Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Lucchini RS S.P.A. Italien. Lucchini Sweden AB är ett anrikt företag beläget i Surahammar. Företaget bearbetar hjul, axlar och ringar samt monterar och underhåller hjulpar för spårbunden trafik. Lucchini Sweden AB har idag cirka 80 anställda och omsätter ca 250 miljoner med god lönsamhet. Läs gärna mer på www.lucchinirs.com

 

Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 19 mars 2023 (46 dagar kvar)