Hoppa till innehåll
SalesOnly Sverige AB logotyp

Teknisk Säljare Prefab - region öst/norr

Ansök nu
Visst vore det fantastiskt att få komma till ett globalt, välmående företag som tillverkar premiumprodukter och där du kan fortsätta din tekniska säljkarriär inom byggsektorn / OEM/industriförsäljning?

Leviat söker en teknisk Säljare till affärsområdet Prefab - region öst/norr; från Stockholm i öst till Dalarna, samt norr om Dalarna och Norrland. Lämplig utgångspunkt är Västerås med omnejd. Detta är en unik möjlighet för dig som trivs med ett säljarbete där följande kompetenser starkt värdesätts: proaktiv, strukturerad, konsultativ, samt med en självklar förmåga att finna och stänga affärsmöjligheter.

OM LEVIAT & OM ROLLEN
Ditt uppdrag blir att utveckla affären genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos kunderna. I din roll träffar du alltifrån inköpare, konstruktörer och fabrikschefer - vilket förutsätter att du är en säljare som obehindrat kan kommunicera på olika nivåer. En viktig del av ditt uppdrag blir att proaktivt driva nykundsbearbetning och försäljning gentemot helt nya prospekts, samt att initiera fler projektaffärer som komplement till Leviats löpande volymaffär hos kund.

Som Leviats nya Tekniska Säljare kommer du främst ansvara för utvecklingen av befintliga och nya kunder inom segmentet Prefab, vilket innebär tillverkande företag inom Prefabindustrin. Andra intressenter som också är relevanta påverkare för din affär är montörer, byggentreprenörer samt föreskrivande led/konsulter.

Du kommer att ansvara för att sälja bland annat välrenommerade Halfens produkter, som idag är ett varumärke som ingår i globala Leviat, som ägs av en av världens största och mest stabila byggproducenter, CRH. Med andra ord kan du känna dig trygg med att vi kommer att finnas kvar även när förändringarnas vindar blåser; när andra bromsar gasar vi och vi ska på en tillväxtresa! Det är här som bland annat du kommer in i bilden som en av våra renodlade Prefab-säljare. Som ett led i att kunna bli ännu mer specialiserade gentemot kund, kommer vi att renodla våra segment. Det innebär att du har stor möjlighet att påverka rollen, samt sätta din prägel på produktsegmentet Prefab.

Tjänsten innebär konsultativ försäljning där smarta tekniska lösningar samt produkter står i fokus. Ditt uppdrag blir att utveckla affären genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos kunderna, för att öka vår Share of Wallet. I din roll träffar du alltifrån inköpare, konstruktörer och fabrikschefer - vilket förutsätter att du är en säljare som obehindrat kan kommunicera på olika nivåer. En viktig del av ditt uppdrag blir även att proaktivt driva nykundsbearbetning och försäljning gentemot helt nya prospekts, samt att initiera fler projektaffärer som komplement till vår löpande volymaffär hos kund.

För bra onboarding och för att få de bästa förutsättningar i rollen som Teknisk Säljare, har du stöttning av Leviats kompetenta ingenjörer / konstruktörer samt innesäljare, men du gör självklart en del av försäljningsunderlagen själv. Du rapporterar till Försäljningschef Prefab och har ett nära samarbete med övriga säljare inom Prefab, samt med dina säljkollegor inom segment Bygg och Industri. Ditt geografiska upptagningsområde är från Stockholm i öst till Dalarna och norrut. Med fördel utgår från ditt hemmakontor i Västerås eller annan ort med pendlingsavstånd till både Stockholm samt övriga orter i ditt geografiska ansvarsområde.

Du ansvarar själv för att planera ditt försäljningsarbete gentemot både nya kunder och befintliga kunder, varpå förmågan att kunna strukturera och prioritera din tid kommer vara avgörande för att vara lyckosam.

Leviat erbjuder
 • Chansen att bli en del av ett internationellt stort, stabilt och innovativt företag.
 • En attraktiv säljroll, där du representerar premiumprodukter och starka varumärken såsom Halfen.
 • En roll som ingår i ett nytt renodlat affärsområde (blir ju solklart vem som lyckats öka försäljningen!)
 • Frihet under ansvar, där du ges möjligheten att fokusera på det du älskar allra mest; försäljning!
 • Möjligheten att utvecklas tillsammans med oss och bli en del av ett framgångsdrivet team!
Vi avser tillsättning av tjänsten under våren 2023 och gärna i början av Q2.

OM DIG - Kompetenser & Erfarenheter
För att lyckas i rollen som Teknisk Säljare så är du skicklig på att driva volymaffärer gentemot tillverkande industri och har en strategisk höjd i ditt säljarbete. Du har ett tydligt affärsdriv och med ditt engagemang bidrar du till en positiv stämning, externt såväl som internt. Vidare är du en vass relationsbyggare och inger förtroende. Vidare ser vi att du har:
 • Gedigen erfarenhet av teknisk B2B försäljning inom Bygg och/eller Industri/OEM/Prefab.
 • Strukturerat arbetssätt och en van användare av CRM-verktyg, samt skicklig på att planera din tid.
 • Teknisk kompetens inom bygg/industri - du behöver förstå hur våra produkter fungerar i kundens vardag.
 • Initiativtagande, konsultativ och enkelt för att skapa förtroende hos kund.
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, god engelska då det är vårt koncernspråk.
 • B-körkort, samt vilja, möjlighet och tidigare vana av att resa på ett större geografiskt område.
Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Då ser vi fram emot din ansökan. Varmt välkommen!

Ansökan
I rekryteringen samarbetar Leviat med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 alt mail. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs av Kajsa under vecka 18-21. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan med CV och uppskattar om du tar dig tid att svara på ansökningsfrågorna.

Om leviat
Globalt har Leviat 3000 medarbetare.

"För ett år sedan presenterade Leviat sig på världsmarknaden som det nya varumärket där vår ägare CRH plc samlat sina olika produktvarumärken inom betongkomplement.

Halfen är det varumärke som är mest känt i Norden men vi har även tidigare sålt produkter från flera andra varumärken här också. Inom Leviat har vi 3000 kollegor runt om i världen och i det svenska säljbolaget är vi 20 personer. Vi är ett tajt team som hjälper varandra att uppnå största möjlig kundnytta och har en härlig gemenskap och driv framåt. Vårt produktsortiment är eftertraktat och är uppskattade för sina tekniska kvaliteter, gedigna dokumentation och enorma sortimentsbredd. Vi tillverkar det mesta av det vi säljer i någon av våra egna fabriker som finns runt om i världen - det är en styrka vi gärna lyfter fram och som vi är stolta över. Den förändringsresa vi nu är mitt i är otroligt spännande och möjligheterna framöver är många - marknaden ”skriker” efter våra produkter men vi behöver vara närmare våra kunder -det är därför vi hoppas att du är lockad av att bli en del i vårt team och bidra till kommande framgångar på den resa vi precis påbörjat." - Joakim Angervall, VD Leviat AB."
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 juni 2023 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare