Hoppa till innehåll
Lernia bemanning logotyp

Talent Sourcer/Rekryterare till kund i Västerås

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Talent Sourcer/Rekryterare till kund i Västerås

Brinner du för rekrytering? Är du initiativtagande och gillar att jobba administrativt? Är du intresserad av att arbeta för en stor organisation med goda utvecklingsmöjligheter? Då är det dig vi letar efter! Skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som rekryterare på detta uppdrag är du ansvarig för att bygga upp pipelines av kandidater inom specifika affärsområden, genom att anskaffa, attrahera och granska kandidater genom urval. Arbetet är fokuserat på att säkerställa att alla talangpooler uppfyller företagets ambitioner kring mångfald och inkludering.

Uppgifter och ansvar

Rollen som rekryterare innebär att samarbeta med andra rekryterare och beställande chefer för att förstå krav och den ideala kandidatprofilen.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Utveckla och genomföra effektiva sourcing-strategier med hjälp av en mängd olika kanaler som sociala medier, nätverk och andra kreativa metoder
 • Använda olika sourcingverktyg och metoder för att identifiera potentiella kandidater
 • Bygga och underhålla talangpooler av proaktiva och aktiva kandidater för nuvarande och framtida rekryteringsbehov
 • Driva inledande urval för att mäta kandidaternas intresse och bedöma grundläggande kvalifikationer
 • Hålla dig uppdaterad om branschtrender, konkurrenskraftiga marknader och tillgången till kandidater
 • Ge insikter och rekommendationer till andra rekryterare och beställande chefer baserat på marknadsundersökningar
 • Upprätthålla kontinuerlig kommunikation med kandidater för att bygga relation och hålla dem informerade om möjligheter
 • Ge en positiv kandidatupplevelse under hela sourcing- och inledande screeningprocess
 • Spåra och rapportera om sourcing-statistik, till exempel antalet tillsatta kandidater, svarsfrekvenser och personalomsättning
Om dig

Vi söker dig som har:
 • En universitetsexamen från personal-/HR området eller annan motsvarande utbildning.
 • 2 års erfarenhet av rekrytering
 • Dokumenterad hög kapacitet kopplat till rekrytering och kundnöjdhet
 • Ett arbetssätt som karaktäriseras av öppenhet, en aktiv och positiv inställning och trygghet
 • Van att arbeta flexibelt och har en vilja att jobba inom olika affärsområden
En bakgrund inom sourcing och rekrytering är krav . Du behöver ha kunnighet i att utveckla och genomföra sourcing-strategier. Du behöver även starka marknadsanalysfärdigheter. Du lägger fokus på och är trygg med kandidatengagemang och relationsbyggande för både med kandidater och intressenter. Du för dig utmärkt i skriftlig och muntlig kommunikation. Du har kännedom om "Applicant Tracking Systems" (ATS) och andra relevanta verktyg. Du har kunskap om olika rekryteringsplattformar och erfarenhet av att utnyttja olika verktyg för att hitta kandidater samt hantera relationer

Du tar ett tydligt ägandeskap för ditt ansvarsområde och driver självständigt ditt arbete framåt. Du arbetar aktivt med att hålla samtliga dina intressenter informerade och nöjda. Du arbetar med en tydlig struktur och sätter upp egna delmål som du aktivt arbetar för att uppnå. Du har kapacitet att hantera en flera projekt samtidigt som du är noggrann. Med ett gott omdöme och nya perspektiv levererar du ett tydligt mervärde till verksamheten.

Övrigt

Placeringsort: Västerås

Typ av anställning: konsultuppdrag som förlängs eller ev. att anställningen tas över av kund efter konsultuppdrag slutförts.

Uppdragslängd: 2024-08-01 till 2025-01-31

Hur du ansöker

För att söka tjänsten klickar du på "Sök tjänsten" ovan och fyller i formuläret eller loggar in med ditt Linkedin-konto nedan.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Lernia bemanning logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.