Business Controller sökes till internationellt etablerat bolag

Business Controller sökes till internationellt etablerat bolag

VÅRT ERBJUDANDE

I rollen som Business Controller kommer du få möta ett spännande företag med goda framtidsutsikter och ett ambitiöst team. I denna roll jobbar du centralt inom organisationen med stort inflytande för kundens fortsatta utveckling framåt.

I denna tjänst blir du en del av en arbetsplats med högt i tak där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Det är viktigt för kunden att vara en god arbetsgivare och därav är de måna om att alla ska trivas på arbetet. Det erbjuds goda karriärmöjligheter i en miljö med utvecklande utmaningar och varierande arbetsuppgifter.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Business Controller kommer du ansvara för direktrapportering till produktionsenhetschefen och blir en självklar del av ledningsgruppen. Det är av stor vikt att du i rollen stöttar organisationen med din expertkompetens för att garantera goda resultat, att mål nås och stärker bolaget för framtiden. Vidare ansvarar du för finansiell rapportering och uppföljning för produktionsenheten. Du kommer även inneha ett nära samarbete med övriga finansfunktioner inom företaget.

I rollen förväntas du ansvara för
 • Bokslut
 • Prognosarbete
 • Budgetarbete
 • Kostnadsuppföljning av bolagets omkostnader
 • Way of working och processförbättringar inom den finansiella uppföljningen
 • Agera på avvikelser, vidta åtgärder
  DIN PROFIL

  Som person är du analytiskt lagd och strävar efter att göra skillnad. Du drivs framåt av att kontinuerligt effektivisera och förbättra processer och rutiner inom ditt arbetsområde, i såväl metod som inom bolagets system.

  För att lyckas i din roll behöver du vara en teamplayer som är kommunikativ och prestigelös, men med god känsla för ditt ansvarsområde. Du tar lätt in en god förståelse för hur dina processer påverkar den affärernas helhet, agerar utefter och tar ansvar för de gemensamma målsättningarna med hög egen genomförandegrad. Det krävs erfarenhet av att jobba tvärfunktionellt och över organisatoriska gränssnitt sen innan.

  Vi tror på att du har god processkännedom och erfarenhet av tillverkande industri sedan tidigare. Du besitter goda kunskaper i hantering av prognos- och ekonomisystem. Inom organisationen använder man sig utav M3 och Qlickview i det dagliga arbetet, det är högt meriterande med kunskaper inom dessa. Det är förväntat att du har vana sen innan av användning utav Excel.

  Krav

  För att bli aktuell för rollen är det ett krav med kunskap och erfarenhet av finansiell rapportering, arbete med budgetering, redovisning och moment för interna kontroller.
  Du innehar akademisk utbildning inom ekonomi eller liknande samt minst 5 års arbetslivserfarenhet från liknande roller.

  Du behöver kunna prata och skriva obehindrat på både svenska och engelska. Då företagets lokaler ligger en bit utanför Västerås är det krav att ha både körkort och bil för att ta sig till arbete.

  Om Jobzone:

  Jobzone by Jobandtalent är ett av Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag. Vår vision är att vara branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar varje dag för att bidra till att skapa framgång för individer och organisationer.

  Vi gör det genom en lokal närvaro på över 50 orter i Sverige och Norge, alla med stora kunskaper om sin marknad och med ett arbetssätt som utgår från medarbetaren i fokus. Jobzone by Jobandtalent är verksamt inom många branscher och kan erbjuda en mängd karriärmöjligheter. Vilket är ditt nästa drömjobb?
  Mer info
  Område Västerås
  Yrkesroll Ekonomi, Controller
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 6 mars 2023 (25 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  Jobzone är ett bemannings- och rekryteringsföretag som har som vision är att vara branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar varje dag för att bidra till att skapa framgång för individer och organisationer.

  Vi gör det genom en lokal närvaro på över 50 orter i Sverige och Norge.