Hoppa till innehåll
Inducore logotyp

Business Controller till Inducore

Ansök nu

Till industrikoncernen Inducore söker vi Dig som Business Controller med gedigen erfarenhet från att analysera och bearbeta finansiell och verksamhetsnära information. Din nuvarande roll skulle kunna vara som senior controller för produktion eller projekt inom en industriell verksamhet. Du kommer till en svensk industrikoncern med decentraliserat beslutsfattande där Du blir en nyckelspelare som bidrar till högre lönsamhet, bättre intern kontroll och uppföljning. Rollen innebär att du ingår i koncernledningen och rapporterar till koncernchefen (CEO).

Som Business Controller erbjuds Du en bred och spännande roll inom INDUCORE koncernen där du arbetar såväl strategiskt som operativt. Du arbetar nära affärsverksamheterna och affären med att analysera våra verksamhetsprocesser där Du genom din bakgrund och kompetens bidrar till att utveckla den ekonomiska analysen och uppföljningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

De affärsverksamheter Du stödjer är självständiga med egna ekonomifunktioner. Som Business Controller bidrar Du till affärsverksamheterna genom att ta fram, analysera och presentera relevanta beslutsunderlag. Du arbetar ofta i projekt som initieras av såväl dotterbolagsledningar som koncernledning.

Dina huvudsakliga ansvarsområden,

  • stödja arbetet omkring lönsamhetsuppföljning, kalkyler, investeringar och internprissättning
  • vidareutveckla metoder och arbetssätt för högre tillförlitlighet i periodiska prognoser
  • ta fram analyser utifrån olika perspektiv som stöd inför strategiska beslut
  • analysera finansiella data i syfte att identifiera trender, förbättringsmöjligheter och risker
  • initiera förbättringsförslag inom området för ekonomi- och verksamhetsstyrning
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker Dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå gärna med inriktning mot industriell ekonomi eller finans. Du har flera års erfarenhet som controller från en industriell verksamhet. Därtill har du en bred kunskap inom området och god förmåga att kommunicera på svenska och engelska. Din analytiska förmåga har givit dig goda systemkunskaper från Excel. Det kan antas att du är en van användare av modulbaserade affärssystem där vi ser det som meriterande om den tidigare erfarenheten är från MONITOR som affärssystem.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och trivs med att arbeta brett. Du har god analytisk förmåga och ett naturligt driv för effektivisering. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att översätta finansiell information till överskådliga beslutsunderlag. Som person trivs du i en entreprenöriell kultur. Självklart har du lätt för att samarbeta med andra, har hög social kompetens med insikten att Din insats är en del av ett team. Vi söker Dig som har öga för processerna, kan skapa förändring och tycker om det personliga mötet.

Placeringsort

Din arbetsplats kan vara på huvudkontoret i Västerås eller inom någon av koncernens verksamhetsorter i södra eller mellersta Sverige. Vi ser därmed att rätt person är viktigare än placeringsorten när rollen innefattar resor och där arbetet ofta sker på plats i dotterbolagen.

Om företaget

Inducore är en privatägd industrigrupp som grundades 1997 och som utgörs av 17 rörelsedrivande bolag organiserade inom tre affärsområden. Som industrikoncern driver vi verksamheter inom fyra länder med över 900 anställda och en omsättning på 2,1 miljarder. Vi arbetar sedan starten 1997 utifrån ett långsiktigt ägarperspektiv med ett starkt operativt fokus, där våra kunder och intressenter skall känna trygghet att vi har styrkan att agera i marknaden under en lång tid framöver. Vi har en långsiktig tillväxtstrategi att växa såväl organiskt som genom värdeskapande förvärv där vi ser entreprenörskapet som en framgångsfaktor för att kontinuerligt kunna utvecklas och växa.

Vad erbjuder företaget dig?

Som Business Controller får Du möjlighet till att kunna arbeta i en självständig roll där du får en nyckelroll inom koncernen att påverka och göra skillnad. Du är efterfrågad och kommer att arbeta i en utvecklande och stimulerande miljö. Inducore som industrikoncern har en decentraliserad organisationsmodell med korta beslutsvägar och hög entreprenörsanda. Ledarskapet är jordnära och närvarande vilket inspirerar till delaktighet och engagemang.

 

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
26 juni 2023 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare