Hoppa till innehåll
HSB MälarDalarna logotyp

Kvalitet- och Miljöansvarig HSB MälarDalarna

Publiceringsdatum
31 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Som Kvalitet- och Miljöansvarig hos oss på HSB MälarDalarna kommer du att vara drivkraften bakom vår resa mot hållbarhet och kvalitet i framkant. Du leder och utvecklar vårt kvalitets- och miljöarbete med en holistisk syn på hållbarhet – från miljömässiga initiativ till sociala och kvalitetsmässiga förbättringar. Detta är en unik möjlighet att vara med och forma ett område som är under uppbyggnad, och dina insatser kommer att vara avgörande!

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Kvalitet- och Miljöansvarig har ansvaret att övergripande leda och utveckla kvalité- och miljöarbetet arbetet inom HSB MälarDalarna, inklusive dotterbolag. Det innefattar att ta ansvar för att strukturera, leda och systematisera arbetet för ett långsiktigt hållbart arbetssätt inom verksamhetsområdet på HSB MälarDalarna.

Arbetet inom området är under uppbyggnad och ställer krav på att kommunikativt och pedagogiskt förmedla samt förankra målbild och vägen dit. Arbetet spänner över hela hållbarhetsperspektivet; miljömässig hållbarhet, social hållbarhet samt hållbart kvalitetsarbete.

I rollen som Kvalitet- och Miljöansvarig ingår att leda projekt och projektgrupper inom området. Du kommer att jobba med såväl ledningssystem som riskkartläggning/-minimering samt ständiga förbättringar. Du är även HSB MälarDalarnas kontaktperson inom ansvarsområdet till såväl interna gränssnitt som till myndigheter vid exempelvis revisioner gällande regel- och lagefterlevnad inom ansvarsområdet. Rollen stöttar även i gränssnittet gentemot kund utifrån avtalsfrågor, upphandlingar samt till viss del kundaktiviteter.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med inriktning exempelvis kvalitet eller miljö alternativt yrkesmässigerfarenhet som är relevant för tjänsten. Du har administrativ förmåga samt erfarenhet av självständigt arbete med ledningssystem samt processtyrning.

Några fler kvalifikationer som vi söker

  • Kunnig inom lagkrav för området; Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö.
  • Goda kunskaper inom ISO 9001 och ISO 14001.
  • Kunskaper och färdigheter inom projektledning och processledning.
  • Duktig att hantera avvikelser och arbete inom ständiga förbättringar.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara förbättringsdriven och utvecklingsinriktad. Du är strukturerad, självständig och självgående. Du har en social förmåga, är en god kommunikatör med en pedagogisk förmåga. Med din erfarenhet, kompetens och kommunikativa förmåga får du anställda att förstå värdet av att själva aktivt arbeta för att förbättra kvalitet- och miljöarbetet inom organisationen.

Vi erbjuder
Hos HSB är du en del av något större. Vi skapar framtidens hållbara boenden tillsammans med våra medlemmar. Vi öppnar också dörrar för dem som gör oss till det vi är här och nu – våra medarbetare. Vi erbjuder en arbetsplats med varierande arbetsuppgifter, frihet under ansvar, god gemenskap och trevliga kollegor.

HSB strävar hela tiden efter att bli bättre, både som organisation och som arbetsplats, och det blir vi när medarbetarna utvecklas. Hos HSB är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär.

Organisationen präglas av kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan och beslutsvägarna är korta, vilket innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och HSB försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Genom att bidra till organisationens framgång kommer dina insatser att värdesättas. Möjligheterna finns hos HSB!

Placeringsort
Västerås, Borlänge eller Örebro.
Resor i tjänsten är vanligt förekommande och det är ett krav att du har B-körkort.
Möjlighet till tjänstebil finns.

Om oss
HSB MälarDalarna är en regional HSB-förening som kooperativt ägs av sina drygt 36 000 medlemmar. Vi arbetar med att bygga och förvalta bostäder samt ekonomisk och teknisk förvaltning av bostadsrättsföreningar, kommuner, privata fastighetsbolag och offentliga aktörer. Vi finns nära dig och verkar i hela Dalarna och Mälardalen och Örebro län med regionkontor i Borlänge, Västerås och Örebro samt tolv lokalkontor. Läs gärna mer på www.hsb.se/malardalarna/

Vill du veta mer?
Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se eller genom knappen nedan senast 16 juni. Urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Lisa Tojkander hos Norén & Lindholm på 070-77 88 155.

Vi gör allt vi kan för att främja en fördomsfri rekryteringsprocess och inkluderar därför tester som en del av urvalsarbetet. Vi eftersträvar och jobbar aktivt med att främja mångfald, vi välkomnar alla sökanden då olikheter är för oss en viktig styrka.

Vi ser fram emot din ansökan!

HSB MälarDalarna logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Norén & Lindholm grundades 2005 med drivkraften att vara det självklara valet när det kommer till kompetensförsörjning. Vi är ett konsultativt bolag som brinner för att sammanföra och utveckla människor och företag.