HR-chef  
Om företaget

Gnutti Carlo Sweden AB är en internationell koncern med starka marknadspositioner inom utvalda segment av den globala kommersiella fordonsindustrin. Gnutti Carlo Sweden AB utvecklar och tillverkar komplexa precisionskomponenter och delsystem för motorer och kraftöverföring. Företaget ingår i den italienska koncernen Gnutti Carlo S.p.A, ett världsomspännande företag, som förutom Italien och Sverige har verksamhet i Kanada, USA, England, Österrike, Indien och Kina. R&D finns i Göteborg och fabriken i Sverige finns i Kungsör med totalt ca. 320 anställda. Sedan 2015 ingår även aluminiumgjuteriet Ljunghjäll AB i Gnutti Carlo Group. Läs mer på www.gnutticarlo.com

Om jobbet som HR-chef

Som vår HR chef kommer du att få en bred, omväxlande och ansvarsfull roll där du agerar chefsstöd i personalfrågor. Du har det övergripande ansvaret för HR frågor och är också chef över HR avdelningen som består av två medarbetare. Du arbetar nära cheferna, är en del av fabrikens ledningsgrupp och tillsammans med dina medarbetare säkerställer du ett kompetent HR-stöd mot verksamheten.

Du kommer arbeta såväl operativt som strategiskt med frågor som arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensutveckling, rehabilitering och rekrytering. Vidare kommer du att driva förhandlingar, vara ansvarig för vår personalhandbok samt bidra till att utveckla företaget till en fortsatt attraktiv arbetsplats. Som HR har du många kontakter internt i Sverige men även ibland globalt med andra HR avdelningar.

Dina arbetsuppgifter som HR-chef kommer bland annat bestå av följande:

  • Ansvara för uppfyllandet av rådande arbetsrätt

  • Upprätthålla fackliga kontakter, exempelvis MBL- och löneförhandlingar

  • Ansvarig för den interna utbildningsakademin/Gnutti Academy

  • Ledarskapsutveckling

  • Genomföra skyddsronder samt vara en del av skyddskommittén

  • Vara kontaktperson till företagshälsovården

  • Uppdatera och utforma policydokument samt personaladministration.

Din profil som HR-chef

I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning inom HR/beteendevetenskap och bred erfarenhet från HR områdets alla delar. Du har god språklig förmåga i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Du är prestigelös, kommunikativ och har god förmåga att skapa delaktighet och engagemang. Du agerar med integritet och har förmåga att bygga relationer och förtroenden vilket är avgörande för att lyckas. Du är handelskraftig och rör dig obehindrat mellan operativa och strategiska frågeställningar och har goda kunskaper inom arbetsrättens alla delar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du kommer till en organisation med mycket ambition, kunskap och fantastiska kollegor där du får möjlighet att påverka inom flera strategiskt viktiga områden. Du kommer att rapportera direkt till Fabrikschefen och vara placerad på siten i Kungsör.

Varmt välkommen med din ansökan till tjänsten som HR-chef till oss!

Sista ansökningsdatum är den 2 april. Vi arbetar löpande med urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse.

 För mer information om tjänsten kontakta; Zabina Westberg - HR Manager,  Zabina.Westberg@gnutticarlo.com, 0227 48382.

 

Mer info
Område Västerås
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://workspacerecruit.com/
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (7 dagar kvar)