Hoppa till innehåll

Till vår enhet i Västerås söker vi en

Underhållstekniker

Vill du arbeta både operativt samt med planering av service och underhåll? Då kanske detta jobb är din nästa utmaning!

Vi söker nu en underhållstekniker med kunskap inom styr och regler. Har du sedan tidigare en bred erfarenhet inom tillverkande / industriell verksamhet är du rätt person för oss. Du kommer att ingå i ett team på fyra personer som underhåller våra olika utrustningar.

Om arbetsplatsen:

Verkstaden i Västerås är idag en av Sveriges största verkstäder för legovärmebehandling till svensk verkstadsindustri. Här har vi två stora helautomatiska liner för traditionell sätt- och seghärdning. Vi har även ugnar för nitreringsprocesser och vakuumprocesser, inkluderat LPC. Vi är 35 anställda på plats i Västerås, totalt är vi 275 anställda inom koncernen i Sverige.

Verkstaden har de senaste 15-20 åren genomgått en större förändring med intensiva investeringspaket och nu tar vi ytterligare steg med nya investeringar för att möta våra kunders behov med framtida teknik. Bodycote startades för nästan 100 år sedan, och vi kan med stolthet säga att vi är kända för vår stora kunskap och pålitlighet. Globalt är vi världsledande på termiska processer. Bodycote är ett stabilt bolag med god lönsamhet och vi planerar att växa ytterligare både genom förvärv och organiskt.

Vi servar både stora och små kunder inom en mängd områden, ex fordon, flyg, energi, tillverkande industri etc. Verkstaden är bemannad mån-fre, men vi bedriver verksamhet dygnet runt 7 dagar per vecka med hjälp av beredskap.

För att lyckas med rollen som underhållstekniker behöver du ha:

  • Bakgrund som underhållstekniker och erfarenhet av styr- och reglerteknik
  • God erfarenhet inom maskinteknisk felsökning av maskiner och produktionsutrustning
  • God erfarenhet av planering och förebyggande underhåll, gärna med erfarenhet av underhållssystem.

Vi tror att du har arbetat några år som underhållstekniker, elektriker, servicetekniker, verkstadstekniker eller mekaniker. Du gillar att planera ditt arbete, men du är inte rädd för att själv ta i när det behövs. Du har arbetat minst tre år inom ett industriellt företag.

Personliga egenskaper:
Du är prestigelös och tycker om att arbeta både självständigt och i ett team tillsammans med andra. Dina kunskaper gör att du är trygg i ditt dagliga arbete och du tycker det är viktigt att följa instruktioner för säkert arbete. Du gillar att arbeta både med planering av förebyggande underhåll och med löpande förbättringsarbete. Riktigt bra kundservice och viljan att utveckla företaget är vårt signum och nyckeln till vår framgång.

"Att få vara en del av ett globalt företag med en platt organisation som har snabba beslutsvägar är en av anledningarna till att jag trivs väldigt bra på Bodycote. Enheten i Västerås består av kunniga människor med många års erfarenhet, vilket gör att vi arbetar bra tillsammans och ofta snabbt hittar lösningar på utmaningar vi ställs inför”.

-Tomas Klemets, General Manager AGI Sweden North”Att få vara en del av ett team som utvecklar vårt underhållssystem så man ser förbättringar i driftsäkerhet och energibesparing känns stimulerande. Arbetet är mycket omväxlande och det är nya utmaningar varje dag ”.

-Stefan Lundin, teknisk chef AGI Sweden North

Om arbetet som underhållstekniker:

Som underhållstekniker arbetar du med planering av och med förebyggande och avhjälpande underhåll dagligen. Du kommer att arbeta både i mindre team och självständigt, med mycket eget ansvar. Kunskap och tidigare erfarenhet inom styr- och reglerteknik är en viktig del av rollen. Vi tror du är intresserad av att vilja utvecklas och lära dig mer. Då vi är en mindre organisation arbetar du tillsammans med operatörer och andra avdelningar på verkstaden. Vi är ett serviceföretag med korta ledtider till våra kunder. Om något händer är det viktigt att vi arbetar flexibelt inom underhållsgruppen för att åtgärda och förbättra.

Om du är nyfiken på ny teknik och en miljö som präglas av ständig förändring med utvecklingsmöjligheter, så tror vi att detta är ett intressant ett jobb för dig.

Vi erbjuder:

Tillsvidareanställning med fast månadslön och 5 veckors semester samt en bra tjänstepension.

Du arbetar dagtid, arbete kvällstid kan ibland förekomma, möjlighet till flexibel arbetstid finns, och vi har friskvårdsbidrag. Du kommer in i ett gäng med bra gemenskap där vi hjälper varandra i det dagliga arbetet. Vi växer och utvecklas så det finns bra möjligheter till personlig utveckling samt att gå vidare till andra roller inom företaget.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta:

SR HR Businesspartner Lennart Blomgren på telefon 031 - 332 19 53, alt lennart.blomgren@bodycote.com eller vår General Manager AGI Sweden North, Tomas Klemets på telefon 021 - 15 67 01 alt tomas.klemets@bodycote.com

Vi har löpande urval så skicka in din ansökan snarast via ansökningsknappen.Bodycote plc är med ca 165 verksamheter världens mest respekterade företag inom materialtekniska tjänster med huvudinriktning mot värmebehandling, ytbehandling och hetisostatisk pressning (HIP). Våra kunder finns inom hela den tillverkande industrin och vi bedriver verksamhet i 22 olika länder över hela världen. Vår verksamhet växer såväl organiskt som genom förvärv. Det innebär att vi i Sverige är i behov av nya medarbetare.

Bodycote Värmebehandling AB har fem verkstäder i Sverige - från Hudiksvall i norr till Malmö i söder och våra systerföretag har ytterligare fyra anläggningar i landet. Läs mer om oss på www.bodycote.com

Enligt våra kärnvärden lever vi efter en kultur som består av ärligt och transparent beteende. Värdeskapande är kärnan i vår verksamhet och står i fokus i allt vi gör.

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
19 apr. 2023 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare