Hoppa till innehåll

Ekonomichef till Björkmans Bil

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. Idag kännetecknas bolaget av ödmjukhet och en stark teamanda. Snart går nuvarande ekonomichef i pension och till följd söker vi dig som efterträdare med högt engagemang och med känsla för det operativa.

Du står för tryggheten i att redovisning och resultatuppföljning för bolagen fungerar och du är både strategisk och hands on i hela processen. Som ekonomichef kommer du att spela en nyckelroll i företaget och vara en del av ledningsgruppen. Du har personalansvar för 4 duktiga medarbetare med arbetsuppgifter inom reskontra och biladministration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du rapporterar till VD och på ditt bord vilar ansvaret för ekonomifrågor inom både strategisk och operativ utveckling samt förändringsarbete. Du samarbetar med och stöttar organisationens chefer och medarbetare och dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

  • Redovisningsansvar för bolagen inom koncernen.
  • Bokslut och controlling.
  • Driva och leda förändrings- och utvecklingsarbete på operativ nivå.
  • Leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att säkerställa hög kvalitet, samarbete och teamanda inom avdelningen.
  • Samarbeta och stödja VD samt delta i ledningsgruppen för att säkerställa kvalitet och effektivitet.
  • Bidra med struktur i en koncern under utveckling.
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi tror att du har erfarenhet av en roll där du haft ett helhetsperspektiv med ansvar inom ekonomi. I grunden har du troligen en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande, men större betydelse har det att du är en trygg ekonom samt i vad det innebär att ha personalansvar. Har du därtill erfarenhet av branscher där man arbetar utifrån flöden av inköp, lager och försäljning kan det underlätta när du ska sätta dig in i verksamheten och rollen.

Som person och kollega föredrar du en prestigelös miljö och du bidrar till ett hjälpsamt och trevligt klimat. Du är samvetsgrann och målinriktad och gör ditt arbete med omsorg. Du behöver inte kunna allt, men du har erfarenheten som krävs för att upptäcka röda flaggor och engagemang samt nyfikenhet nog för att förstå verksamhetens behov.

Vad erbjuder företaget dig?

Vi erbjuder dig en plats i ett av Sveriges bästa Kia-team, med personal som brinner för Kia - Sveriges tredje största bilmärke. Medarbetarna beskriver en effektiv och stöttande arbetsmiljö där alla har både ansvar och mandat. Man har tagit beslutet att till största del arbeta på plats för att det ökar känslan av stöd och balans. Naturligtvis erbjuder även Björkmans Bil trygghet i anställningen utifrån kollektivavtal och förmåner som du förväntar dig av en modern arbetsgivare som värderar sin personal.

Placeringsort: Västerås

Om företaget

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. Björkmans Bil hittar du i Avesta, Borlänge, Erikslund Västerås, Falun, Lindesberg, Ludvika och Örebro. Huvudkontoret ligger på Erikslund i Västerås. Björkmans Bil omfattar totalt ca 170 medarbetare och försäljningen uppgår till 5000 bilar per år. Företaget omsätter ca 1,2 miljarder kronor, hjälper ca 5000 kunder att köpa bil och tar hand om ca 50.000 kunder i sina serviceverkstäder.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.

 

Björkmans bil AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (28 dagar kvar)
Område
Typ av anställning