Miljökonsult/-mättekniker till luftlaboratorie i Västerås

Miljökonsult/-mättekniker till luftlaboratorie i Västerås

Vill du ta klivet in i miljöbranschen och känner dig redo för nya utmaningar med stort ansvar? Har du vana av att arbeta i Excel, är socialt -och tekniskt kompetent och ser möjligheter och lösningar snarare än begränsningar? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Ackrediterad Miljöprovning i Västerås AB är ett så kallat ackrediterat luftlaboratorie med inriktning på mätning och konsultation kring utsläpp till luft. Yrket är både fysiskt -och teoretiskt krävande med många inslag av matematik, fysik, kemi samt en ständig utveckling i mätmetoder och standarder.

Tjänsten som miljökonsult/-mättekniker innefattar bland annat att åka ut till kunder och hjälpa dessa med kontroller av utsläpp till luft.
Efter fältuppdraget bearbetas den data som samlats in hos kund, där beräkningar, mätvärdesbehandling samt rapportskrivning sker på kontoret.
Kundlistan har stor bredd eftersom alla typer av industrier med utsläpp till luft är aktuella för utsläppsmätningar. Konsekvensen är att man kommer i kontakt -och lär sig om en mängd olika industriprocesser och hela tiden ställs inför nya mättekniska utmaningar.
Övernattning på hotell i samband med fältarbete förekommer. Frekvensen av detta uppskattas från 0-2 nätter per vecka.

Då ingen specifik utbildning för arbetet finns så jobbar företaget med att utbilda personalen internt. De erfarenheter som nämns bidrar till att påskynda den interna utbildningen vilket anses vara fördelaktigt.

Provanställning tillämpas. Kollektivavtal finns.
Mer info
Telefon 0702799267
Email Mejla Ackrediterad Miljöprovning i Västerås AB
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.miljoprovning.se
Sista ansökningsdag 3 mars 2023 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ackrediterad Miljöprovning i Västerås AB är ett företag som tillhandahåller ackrediterade mät samt konsulttjänster inom miljöområdet. Den huvudsakliga sysselsättningen är att utföra mätningar för kontroll av lag- och villkorsefterlevnad. Genom vår värdegrund i kvalitet, innovation, service och hållbarhet levererar vi tjänster till nöjda kunder runt om i Norden. Vår målsättning är att med service och erfarenhet kunna erbjuda emissionsmätningar med precision och flexibilitet som resulterar i nöjda kunder