Kundtjänsthandläggare

Kundtjänsthandläggare

Arbetsuppgifter
Vår uppgift på Förarprov är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vi söker nu en kundtjänsthandläggare till vårat förarprovskontor i Västerås. Du kommer att ingå i ett team om fyra stycken kundstjänsthandläggare. Arbetsuppgifterna varierar och man växlar i gruppen under dagen att genomföra de olika arbetsuppgifterna. I ditt dagliga arbete kommer du att möta många olika kunder. Bemötande och tydlig information är viktiga delar i ditt arbete för att våra kunder alltid ska få de bästa förutsättningarna för att visa sina kunskaper. Du arbetar enligt fastlagt schema och arbetet innebär bland annat:
 • Receptionsarbete
 • Förrätta kunskapsprov
 • Tidsbokning av teori och körprov
 • Svara på kundfrågor
 • Administration av körkortsfoto i samband med körkortsprov och förnyelse av körkort
 • Vid behov boka tolk via tolkförmedlingen till personer som vill ta körkort.
 • Utföra allmänna kontorsgöromål
Tjänsten innebär en resdag varannan vecka. Då befinner du dig på vårat förarprovskontor i Köping eller vårat förarprovskontor Fagersta och stöttar upp deras verksamheter som kundtjänsthandläggare.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du kommer att vara vårt ansikte utåt och därför ser vi att du är utåtriktad, flexibel och tycker om att möta nya människor. Som person är du lojal, serviceinriktad, strukturerad och självständig i ditt problemlösande.

Vi söker dig som
 • har erfarenhet av arbete i kundtjänst eller reception alternativt annat arbete som inneburit kundkontakter
 • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.
 • har körkort för personbil
 • har god datavana
 • kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Tjänsten är en visstidsanställning med start så snart som möjligt till och med 31 december 2020

Intervjuer är planerade att genomföras i Västerås vecka 7 och 8.

Tester förekommer i denna rekryteringsprocess

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vi bidrar till att göra Sverige närmare för tusentals människor varje år.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-30

Upplysningar

Rekryterande chef Peter Eriksson
0101239844

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Ola Längkvist
0101243289

SEKO Mats Hamberg
0101240523
Mer info
Kontaktperson Peter Eriksson
Telefon 0101239844
Område Västerås
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Kundtjänst, Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 jan 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.