Socialchef/sektorchef vård och omsorg Skinnskattebergs Kommun

Socialchef/sektorchef vård och omsorg Skinnskattebergs Kommun

I denna vackra naturmiljö finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete i en nytänkande och växande kommun med god ekonomi och med värdeorden: Kompetens, Förtroende, Engagemang och Tydlighet.
Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Om tjänsten

Uppdraget
Skinnskatteberg söker en socialchef tillika sektorchef inom vård och omsorg.
I uppdraget ingår att leda och driva följande ansvarsområden:
  • Individ- och familjeomsorg
  • Äldre- och handikappomsorg
  • LSS
  • Integrationsfrågor
  • Kommunal psykiatri
  • Verksamhetschef för kommunal sjukvård med stöd av MAS
  • Interkommunal samverkan för familjerätt och ungdomsmottagning
Du ansvarar för personal, budget och verksamhet. Till din hjälp finns sex enhetschefer som rapporterar till dig. I uppdraget ingår även att vara föredragande till politiska utskott.
Du rapporterar till kommunchefen och ingår i kommunchefens ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig med för uppdraget lämplig utbildning samt god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har chefserfarenhet från offentlig sektor. Vi vill att du är trygg i din ledarroll genom att vara synlig och utgöra stöd till dina enhetschefer ute i verksamheten då detta är en viktig del i uppdraget.

Har du erfarenhet av att arbeta direkt med förtroendevalda, till exempel som föredragande samt erfarenhet av att bereda och utreda frågor inom kompetensområdet, ses detta som meriterande. Som person är du trygg i dig själv, tydlig, beslutsför och kommunikativ med en god pedagogisk förmåga. Du har även god leveransförmåga. Du ser kommunförvaltningen i ett helhetsperspektiv och drivs av en vilja att utveckla och åstadkomma resultat.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att passa in i vår organisation. Du har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med förbättringsarbete.

Svenskt medborgarskap är ett krav då tjänsten innebär placering i säkerhetsklass. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din intresseanmälan!

Varmt välkommen med din intresseanmälan. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med dig som lämnar in en intresseanmälan ber vi dig göra detta via poolia.se. Vi kan tyvärr inte hantera intresseanmälningar inskickade via e-post eller pappersformat.

Om verksamheten

Skinnskattebergs kommun
Skinnskatteberg är en kommun präglad av vilja, engagemang, förtroende och tydlighet. Vi är en småskalig kommun med korta beslutsvägar, där närhet ger helhet. Skinnskattebergs kommun har ca 400 medarbetare som tillsammans vill skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 4 500 invånare, våra företag och för alla besökare. Vår historia är lång och går från att vara ett centrum för gruv- och järnhantering till rika tillgångar på malm och skog. De rika tillgångarna ledde till att en mängd bruk skapades på orten och Skinnskatteberg kom att bli ett av de yngsta bruken. Vår natur är vår historia och rikedom som vi är stolta över och har präglat den kommun vi är idag. "Våra värderingar: Det är viktigt för oss att du som anställd har de rätta förutsättningarna för att klara ditt uppdrag, och ha möjlighet till regelbunden kompetensutveckling. Kompetens behövs för att vi ska klara våra verksamhetsmål och leverera den bästa servicen till våra kunder. Det är även betydelsefullt för oss att vi har roligt på arbetet och kan skapa det engagemang och den yrkesstolthet som gör oss motiverade. Det gör vi genom att varje individ få möjlighet att påverka och vara delaktig i utvecklingen av sitt arbete.

Vi vill att alla medarbetare ska känna att det finns ett förtroende för dem i deras uppdrag och att det finns en acceptans för varandras olikheter. Ett tydligt ledarskap som baseras på tillit, förutsägbarhet, transparens och delaktighet blir avgörande för att skapa den organisation vi vill ha och som handlar om Kompetens, Förtroende, Engagemang och Tydlighet."

www.upplevskinnskatteberg.se
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (3 dagar kvar)