Sales Manager

Sales Manager

Som Försäljningschef är du ansvarig för den lokala säljavdelningen. Du har ett personalansvar för 4-5 säljare med löpande coachning, målsättning och uppföljning. Du är huvudansvarig för de individuella och gemensamma resultaten samt skapar rätt förutsättningar för din grupp att lyckas. Tillsammans stärker ni befintliga och utvecklar nya affärsrelationer och når därmed de tydligt satta säljmålen.

Du är lokalt säljansvarig för din ort men eftersom Örebro, Västerås och Eskilstuna tillsammans bildar region Mälardalen är ett nära och bra samarbete över kontoren viktigt.

Arbetsuppgifter
  • Du är en operativ ledare vilket innebär att du ser det som en självklarhet att tillsammans med säljkåren säkerställa att ni når era mål och budget. Det gör du till exempel genom att boka möten med nya och befintliga kunder, åka på sambesök med dina säljare, planera och medverka på interna och externa event.
  • Du är delaktig i den nationella försäljningschefsgruppen och ha en nära dialog och samarbete med chefskollegor.
  • Genom att förfina arbetssätt, implementera processer, utveckla medarbetare och relationer till kunder bygger du upp en stark och stabil säljstruktur.


Erfarenheter, Färdigheter & Kvalifikationer
  • För att lyckas i rollen har du minst 3 års erfarenhet i en ledande position inom B2B-försäljning, fördelaktigt har du även erfarenhet från vår eller närliggande bransch.
  • Du är van att arbeta både strategiskt och operativt med försäljning och du gillar att vara delaktig i hela försäljningsprocessen.
  • Du har en känsla för att hitta dina medarbetares styrkor och på så vis driva deras utveckling framåt och skapa ett bra team som kompletterar varandra.
  • B-körkort är ett krav.


Personliga egenskaper

Vi tror att du som söker är en målmedveten, driven och engagerad ledare som älskar att vara med och göra affärer. Du har lätt för att sprida positiv energi och är en stark teamplayer som inte är rädd för att rycka in där det behövs – laget är viktigare framför jaget. Vidare tror vi att du är en "doer" som motiveras av resultat och att bygga team genom aktiv coachning och uppföljning.

Ansök
Är du den person vi söker? Tveka inte att skicka oss din ansökan direkt. Urval sker löpande i rekryteringsprocessen. Tillträde enligt överenskommelse.
Mer info
Område Västerås
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sharp.se
Sista ansökningsdag 20 mars 2020 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sharp har skapat unika produkter och lösningar som gagnat samhälle och affärsverksamhet sedan år 1912. Vår grundidé idag är densamma som då det begav sig: en strävan efter perfektion. Vår historia inleddes med skapandet av Ever-Sharp-stiftpennan, som gav oss företagsnamnet "Sharp". Ett århundrade senare fortsätter vår skaparanda med prisbelönta produkter inom varierande områden som Dokumenthantering, Visual Solutions, Energy Solutions, Betalningslösningar och IT-tjänster.

På Sharp kommer du att få ca 50.000 kollegor globalt varav ca 270 i Norden. Vi är certifierade enligt ISO inom arbetsmiljö, miljö och kvalitet och har i Norden ett nära samarbete med svensk miljömärkning, Svanen. I Sverige erbjuder vi marknadsledande produkter och tjänster som är anpassade för företag inom flera olika branscher.