Senior Teknik- och underhållsingenjör

Senior Teknik- och underhållsingenjör

Inom avdelningen Facility and Technology services and Material supply utförs bland annat underhåll av våra lokaler och maskiner. På avdelningen ansvarar vi även för inköp, logistik, städning av våra lokaler samt etikettering av våra produkter. Vi söker nu en teknik- och underhållsingenjör som ska leda utveckling och underhållet av vår tekniska utrustning inom fastigheten och produktion.

Arbetsuppgifter
Teknik och underhållsingenjör är en ny position inom SGS DNA där du kommer att utveckla underhållskoncept för befintlig och ny utrustning till fastigheten och produktionen. Du kommer att vara den centrala kontaktpersonen rörande planeringen och tekniska frågor rörande underhåll, kalibrering och reparation av teknisk utrustning.

Dessutom kommer du vara ansvarig för implementeringen av ny teknisk utrusning. Du kommer att jobba nära tillsammans med dina kollegor från fastighetsservice, produktion, processutveckling och IT. Du kommer att rapportera till chefen för Facility and Technology services and material supply. Du har en förmåga at driva förbättringar, maskintillgänglighet och reducera kostnader för underhåll, kalibrering och reparation. Praktisk erfarenhet i underhåll av instrument som används vid tillverkning inom biotekniska produkter tex. HPLC eller syntes instrument är högt meriterande.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleutbildning som teknik/maskiningenjör och relevant yrkeserfarenhet. Du har minst tre års erfarenhet av antingen tekniska fastighets frågor eller produktionsutrustning med avseende på labb utrustning inom Life science eller livsmedelsproduktion.

Som person har du hög motivation, utmärkt kommunikationsförmåga och tekniska färdigheter. Du drivs av att jobba mot uppsatta mål och är välorganiserad.

Arbetstid/Varaktighet
Tjänsten är tillsvidare anställning (inledningsvis provanställning)

Kontaktpersoner
Sara Windahl, Manager Facility and Technology services and material supply 0221-296 50,

Jenny Mcwhinney, Unionen representant, 0221-29650
Mer info
Telefon 0221-29650
Område Västerås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Mekanik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sgsdna.com
Sista ansökningsdag 14 aug 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med på en spännande utvecklings- och expansionsresa där du jobbar med produkter som rädda liv ? För att möta den stora efterfrågan av våra produkter kommer vi att utöka antalet medarbetare och i slutet av 2020 flyttar vi till nya större lokaler i
Västerås!

SGS DNA är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN koncernen. Företaget ligger i Köping och har 85 anställda, efter sommaren påbörjar vi flytten till Västerås. Vi jobbar med kundanpassade medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även andra användningsområden.
Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven, ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns på den europeiska och amerikanska marknaden och vi omsatte ca 85 miljoner SEK under förra året. Vi befinner oss i en expansiv period. Vi jobbar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.